Ulaştırma Bakanı Arslan'dan ABD ve İngiltere'ye mektup

Ulaştırma Bakanı Arslan, uçakta elektronik cihaz yasağında İstanbul'un kapsam dışı bırakılması için ABD'li ve İngiliz muhataplarına mektup gönderdi.

Ulaştırma Bakanı Arslan'dan ABD ve İngiltere'ye mektup

Türkiye, İstanbul çıkışlı uçuşlarda elektronik cihazların kabine alınmasını yasaklayan kararın kaldırılması için ABD ve İngiltere nezdinde resmi girişimlere başladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'un, 25 Mart'ta başlayacak yasak kararının dışında tutulması talebini, ABD'nin ulaştırma hizmetlerinde güvenlikten sorumlu olan sekreterliğine bir mektupla iletti.

Arslan, mektubunda Türkiye'nin, uluslararası havacılık örgütlerinin belirlediği bütün güvenlik kurallarına uyduğunu vurguladı.

Arslan, İstanbul Atatürk Havalimanı'na yönelik saldırının ardından tüm havalimanlarında ek tedbirler alınarak uluslararası kuralların da üstünde bir güvenlik altyapısı kurulduğunu belirtti.

Uygulamanın, yolcuların uçuş konforunu olumsuz etkileyeceğini belirten Bakan Arslan, iki ülkenin güvenlikten sorumlu teknik birimlerinin bir araya gelerek yeni çözümler üretebileceğine de dikkat çekti.

Bakan Arslan aynı yönde bir karar alan İngiltereli muhataplarına da bir mektup yazarak Türkiye'nin kapsam dışı bırakılmasını istedi.

ABD VE İNGİLTERE'DEN YASAK

ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasıyla başlatılan uygulama ile cep telefonundan büyük elektronik cihazların uçak kabinine alınması yasaklanmıştı.

Uygulama Türkiye’nin yanı sıra Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Amman (Ürdün), Cidde, Riyad (Suudi Arabistan), Doha (Katar), Kahire (Mısır), Kazablanka (Fas) ve Kuveyt'i (Kuveyt) kapsıyor.

ABD'nin ardından İngiltere de benzer bir yasak kararı alarak Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülkeden yolcuların kabine, bilgisayar ve tabletle girmesini yasaklamıştı.

UÇUŞ YASAĞI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Türkiye
  • Ekonomi
  • Dünya Ekonomisi

Sayfa Yükleniyor...