''Unicredit Yapı Kredi hisselerini satmayı düşünüyor''

Reuters'ın haberine göre İtalyan bankası Unicredit, Yapı Kredi'deki hisselerini satmayı düşünüyor.

''Unicredit Yapı Kredi hisselerini satmayı düşünüyor''

İtalya'nın en büyük bankası UniCredit sermayesini güçlendirmek için varlık satışını değerlendiriyor.

Bir kaynağın verdiği bilgiye göre UniCredit, aralarında Yapı Kredi , Polonya merkezli Bank Pekao ve aracı kurum Finecobank'ın da bulunduğu varlıklarında hisse satışı olasılığını değerlendiriyor.

UniCredit varlık satışı ile ilgili soruya cevap vermedi.

UniCredit'in sermaye yeterlilik rasyosunun sınırlara yakın seyretmesi ve bankanın bedelli sermaye artırımıyla sermayesini güçlendirme ihtimali yatırımcılarında endişe yaratıyor.

''Unicredit Yapı Kredi hisselerini satmayı düşünüyor'' - 1

UniCredit'in büyük hissedarları bedelli sermaye ihracına sıcak bakmıyor ve mevcut varlıkların azaltılarak sermaye gereksiniminin karşılanabileceğini düşünüyorlar.

UniCredit bu ayki açıklamasına göre sermaye yeterlilik oranı Mart sonu itibariyle yüzde 10.5 ile Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) asgari seviye olarak belirlediği yüzde 10 düzeyinin hemen üzerinde bulunuyor. Unicredit'in sermaye yeterlilik oranı en yakın rakibi Intesa Sanpaolo'nun yüzde 12.9 olan sermaye yeterlilik oranının oldukça altında bulunuyor.

Reuters'a dün açıklama yapan kaynaklar bankanın büyük hissedarlar ve hükümetin endişeleri gidermek için CEO Federico Ghizzoni yerine geçebilecek bir yönetici aramaya başladığını belirtmişlerdi.

Sayfa Yükleniyor...