Venezuela'da 20 yıl sonra benzine yüzde 6000 zam

Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden olan Venezueala 20 yıl aradan sonra benzin fiyatlarına zam yaptı. Tüketiciler yarından itibaren benzini yüzde 6000 zamlı alacak.

Venezuela'da 20 yıl sonra benzine yüzde 6000 zam

Büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya olan Güney Amerika ülkesi Venezuela çareyi benzin fiyatlarına zam ve devülasyonda buldu.

Halka ucuz petrol satmak için yılda 10 milyar dolar sübvansiyon yapan Venezuela, devlet gelirlerini artırmak için benzin fiyatına yüzde 6000 zam yaptı.

Venezuelalılar yarından itibaren 95 oktan benzinin litresini yüzde 6086 zamlı alacak. 95 oktan benzinin litre fiyatı 0.097'den 6 bolivara yükseldi. 91 oktan benzinin litresi ise yüzde 1300 zamlandı.

Venezuela para birimi bolivar da dolar karşısında değer kaybetti. Ayrıca döviz kurunda devalüsyona gidilerek 1 ABD dolarının karşılığı 6.3 bolivardan 10 bolivara yükseltildi.

Ekonomik krizi aşmak için aldıkları önlemleri televizyonda duyuran Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Ekonomik dengeleri korumak için bu önlemleri almamız gerekiyordu. Bunun sorumluluğunu da üstleniyorum" dedi.

Petrol fiyatlarındaki hızlı düşüş, Venezuela'da ekonomik durgunluğa neden oluyor. Ülkede enflasyon yükselirken, ciddi gıda sıkıntısı yaşanıyor.

Sayfa Yükleniyor...