Vodafone abonesi 19 milyona yaklaştı

Vodafone Türkiye CEO'su Timuray, Nisan-Eylül döneminde en çok gelir pazar payı ve en yüksek net müşteri kazanan operatör olduklarını söyledi.

Vodafone abonesi 19 milyona yaklaştı

Vodafone Türkiye CEO'su Serpil Timuray, şirketin Nisan'da başlayan mali yılında, ilk yarı sonu itibarıyla gelirlerini yüzde 19.1 artırdığını belirterek; söz konusu dönemde mobil iletişim sektöründe en çok gelir pazar payı, en yüksek FAVÖK pazar payı ve en yüksek net müşteri kazanan operatör olduğunu söyledi.

Pazarda en büyük paya sahip Turkcell'in dışında ayrıca Türk Telekom'un iştiraki Avea ilk 3'te yer alıyor.

İngiltere merkezli telekomünikasyon şirketi Vodafone'un Türkiye biriminin 2012-2013 mali yılının ilk yarısı olan Nisan-Eylül performansının değerlendirildiği toplantıda konuşan Timuray, "İlk yarıda mobil trafik pazar hacminden aldığımız pay, gelirlerden aldığımız payı geçti. Türkiye'de yapılan mobil haberleşmenin yüzde 32'si Vodafone tarafından sağlandı" dedi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, Nisan-Eylül döneminde mobil trafik pazarında Vodafone yüzde 32.1 payla, Turkcell'den sonra ikinci oldu.

Operatörlerin gelirlerden aldığı pazar payı sıralamasında Vodafone yüzde 28.9 ile ikinci sırada yer alırken; diğer operatörlerin (Turkcell ve Avea) pazar payları ise yüzde 51 ve yüzde 20.2 olarak gerçekleşti.

Aynı dönemde Vodafone'nun toplam abone sayısı 18.7 milyon, diğer operatörlerinki ise 35.2 milyon ve 13.2 milyon oldu.

Vodafone'nın ikinci çeyrekte müşteri bazında net kazanımı 361,000 oldu. Vodafone'un Nisan-Eylül döneminde toplam gelirlerinin yüzde 19.1 artışla 2.7 milyar liraya ulaştığını belirten Timuray, "Kârlılık performansı açısından bu büyümeyi çok önemli bir kriter olarak görmekteyiz. FAVÖK marjımız da 1.7 puan artışla ilk yarıda yüzde 16.9 olarak gerçekleşti" dedi.

Vodafone'ın elde etitği gelirlerin yüzde 15'ini Hazine payı olarak ödediğini, bu gibi vergiler arındırıldığında ise yüzde 16.9 olan FAVÖK marjının yüzde 34'e yükseldiğini belirten Timuray, "Vodafone genelindeki marj ise yüzde 30.5. Bu da şirketimizin iyi bir yönetim etkinliğine ulaştığını gösteiryor" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...