X Trade Brokers'ın halka arzı gerçekleşti

Avrupa'nın önde gelen aracı kurumlarından olan ve Türkiye'de de şubesi bulunan X Trade Brokers Dom Maklerski S.A. halka arz işlemlerini tamamlayarak Varşova Borsası'nda işlem görmeye başladı.

X Trade Brokers'ın halka arzı gerçekleşti

6 Mayıs 2016 Cuma günü saat 09.00'da XTB temsilcilerinin sembolik olarak borsanın açılış gongunu çalmasının ardından, XTB 117,383,635 toplam hisseyle Varşova Borsası ana piyasasında işleme başladı.

Piyasa değeri 1,35 milyar PLN olarak belirlenen XTB'nin, 189 milyon PLN hissesinin halka arzı gerçekleşti. Hisse satış fiyatı olan 11,5 PLN'den, yaklaşık 16,433,709 XTB hissesinin satışı gerçekleşti.

X Trade Brokers'ın halka arzı gerçekleşti - 1

"Varşova Borsası'nda işlem gören şirketler listesine katılmak uzun dönemli iş stratejilerimizin en önemli parçalarından biriydi" şeklinde demeç veren X Trade Brokers Yönetim Kurulu Başkanı Jakub Maly, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugünden itibaren, rekabetçi piyasadaki gücümüz; rakiplerinden sıyrılan, modern çağın bir yansıması olan teknolojimiz, çeşitlilik ve süre gelen gelişime ait ürün ve servislerimiz, önem verdiğimiz bir başka değer ile, iş modeli ve finansal varlıklarımızın şeffalığıyla birleşmiş oluyor. Umuyoruz ki var olan ve aramıza katılacak tüm hissedarlarımız, büyüyen markamızı ve şirket değerlerimizi ilgi ve memnuniyetle takip ediyor olacaklar.''

Sayfa Yükleniyor...