Yapı Kredi'den 6 ayda 1.1 milyar lira kâr

Yapı Kredi’nin 2010 yılının ilk yarısında elde ettiği net kâr bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 1 milyar 172 milyon TL olarak gerçekleşti.

Yapı Kredi'den 6 ayda 1.1 milyar lira kâr

Yapı Kredi'nin 2. çeyrek net kârı 550.91 milyon lira oldu ve analistlerin ortalama 464 milyon lira olan tahminlerinin üzerinde gerçekleşti.

Bankanın yaptığı açıklamaya göre ilk yarı net kârı ise 1.17 milyar lira oldu.

Yapı Kredi'nin 2.çeyrek kârı geçen yılın aynı dönemindeki 430.61 milyon liraya göre yüzde 28 artış gösterdi.

Yapı Kredi Murahhas Üye ve Genel Müdürü Faik Açıkalın'ın faaliyet raporunda yer alan açıklamasında, Yapı Kredi'nin ana bankacılık faaliyetlerine ve ticari verimliliğe olan odaklılığını sürdürdüğü belirtilerek, "Yapı Kredi yılın ilk yarısında özellikle perakende krediler (bireysel ve KOBİ) ve ardından orta ölçekli kurumsal krediler kaynaklı olmak üzere sektörün üzerinde güçlü kredi büyümesi elde etmiştir. Haziran sonu itibarıyla, 2009 yıl sonuna göre TL cinsinden krediler yüzde 24, dolar cinsinden YP krediler ise yüzde 12 artarken, toplam krediler yüzde 21 artmıştır" denildi.

Açıklamada aynı dönemde, mevduat hacmi özellikle TL cinsinden mevduat hacmindeki artış sebebiyle yüzde 13 arttığı belirten Açıkalın, "Tahsili gecikmiş alacak oluşumlarındaki azalış, devam eden güçlü tahsilat performansı ve tahsili gecikmiş alacak portföy satışları sayesinde Yapı Kredi’nin tahsili gecikmiş alacaklar oranı, 2009 yıl sonundaki yüzde 6.3’ten 2010 yılının ilk yarısında yüzde 4.1’e inmiştir" dedi.

Yapı Kredi'nin yılın ilk yarısında da güçlü sermaye ve likidite pozisyonunu koruduğu belirtilen açıklamaya göre banka bazında yüzde 16.1’lik, grup bazında ise yüzde 15.1’lik sermaye yeterlilik rasyosu elde edildi. Açıklamaya göre, Yapı Kredi'nin kredi/mevduat oranı da yüzde 100’ün altında gerçekleşti.

Tahsili gecikmiş alacaklarda devam eden iyileşme sayesinde kredi ve diğer alacaklar değer düşüş karşılıkları yılın ilk yarısında yıllık bazda yüzde 56 azaldığı belirtilen açıklamada, "Yapı Kredi yılın ilk yarısında şube genişleme planına devam etmiş ve 12 yeni şube (net olarak 9 yeni şube) açılışı gerçekleştirmiştir. Sonuç olarak, yılın ilk yarısında bankanın şube sayısı 847’ye ulaşmıştır. Yapı Kredi 2010 yılında 60 yeni şube açmayı hedeflemektedir" denildi.

Sayfa Yükleniyor...