Yatırımcıların yeni gözdesi

Safranbolu konakları 200 bin lira ile 1 milyon lira arasında alıcı buluyor.

Yatırımcıların yeni gözdesi

Türk kent kültürünü yansıtan ve büyük bir kültür birikiminin, maddi zenginliğin ve yüksek düzeyde ustalığın ürünü Safranbolu evleri, bölge turizmin her geçen gün gelişmesiyle değer kazanıyor.
        
Bahçe içinde, çoğunlukla üç katlı, 6-8 odalı, büyük aile ihtiyaçlarına uygun tasarlanmış ve estetik biçimde şekillendirilmiş büyük konaklar ustalığı, korunması, yeri ve mevcut durumu göz önünde bulundurularak özelikle turizmciler
tarafından satın alınıyor.
        
Çevreye saygılı tasarlanan, doğa-insan-ev ilişkileri son derece düzenli ve dengeli şekilde yer alan konakların fiyatları, 200 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişiyor.
        
Orijinal haliyle korunan eserlerle açık hava müzesi haline gelen Safranbolu'da, aile yadigarı konakların restorasyonunu yaptıramayan birçok aile daire ya da para karşılığı 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında yapılmış evlerini satıyorlar.

KONAKLAR OTELE DÖNÜŞÜYOR        
Safranbolu'da emlakçılık yapan Ragıp Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dedelerinden miras kalan tarihi evleri restore ettirecek maddi imkanları olmayanların konaklarını satmayı tercih ettiklerini söyledi.

Tarihi evlerin bakımının çok zor olduğunu, ''bir çivi bile çakmanın bir dizi izne tabi'' olduğunu anlatan Tunç, şöyle dedi:

''Bu evleri tamir ettirmek yenisini yapmaktan daha zor. Bundan dolayı konakların eski sahipleri evlerini turizmcilere ya da girişimcilere satıyorlar. Bu da ilçede otel açmak isteyenlerin iştahını kabartıyor. Özelikle turistler eski
konaklardan dönüştürülen otel ve pansiyonlarda kalarak tarihi atmosferi hissetmeyi tercih ediyorlar. Bakımsız, çok büyük olmayan konaklar 200 bin lira civarında satılırken, büyük ve korunmuş evlerin fiyatları 1 milyon liraya ulaşıyor. Konakları satın alanlar binlerce lira da restorasyon çalışmalarına para harcıyorlar.''


Sayfa Yükleniyor...