Yenilenebilir enerjide dev yatırım!

Ödüllü firma RES, Türkiye'ye yatırım kararı aldı!

Yenilenebilir enerjide dev yatırım!

Yenilenebilir enerji alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından Renewable Energy Systems Holdings Limited (RES), bugün T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı) ile yaptığı ortak duyuruda, Türkiye’de rüzgâr enerjisi alanında önemli projeleri içeren bir portföy satın aldığını açıkladı.

Toplam yatırım miktarı 750 milyon Avro

Açıklamada,  500 MW’lık rüzgâr enerjisi projelerini kapsayan söz konusu satın almanın, rüzgâr enerjisi üretimi açısından oldukça geniş bir ekonomik potansiyele sahip Türkiye pazarında, RES tarafından atılan son derece önemli bir ilk adım olduğu ifade edildi.

Açıklamaya göre, rüzgar enerjisi lisanslarının sonuçlanmasının beklendiği bir kaç aylık dönem sonrasında,  anılan projeler 3-4 yıllık bir süreçte gerçekleştirilebilecek. Kademeli olarak ilerleyecek projelerin toplam yatırım miktarının ise yaklaşık 750 milyon Avro olduğu belirtildi.

Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanında sahip olduğu güçlü potansiyele dikkat çekilen açıklamada, RES’in rüzgâr ve güneş enerjisi alanlarına odaklanacağına da yer verildi.

RES Akdeniz CEO'su Jean-Marc Armitano konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Akdeniz bölgesi pazarlarına yönelik büyüme planlarımızı sürekli olarak gözden geçirmekteydik. Bu açıdan baktığımızda, Türkiye'nin enerji sektöründeki en önemli büyüme alanlarından biri olduğunu gördük. Türkiye'nin artan elektrik enerjisi ihtiyacı, karbon salınımını düşürme gereksinimi ile bir bütün olarak ele alındığında, bu toprakların barındırdığı geniş rüzgar ve güneş enerjisi kaynakları, ihtiyaçların karşılanması için son derece uygun bir ortam sunuyor. Yatırım kararımız, Türkiye'de uzun ve başarılı bir süreci kapsayacak girişimimizin ilk kilometre taşıdır" dedi.

RES Anadolu İş Geliştirme  Direktörü Kaya Tarhan, özellikle böyle bir dönemde Türkiye pazarına girmekten heyecan duyduklarını vurgulayarak, “Önümüzdeki dönemin, projelerin başarıyla tamamlanması için zaman ve yoğun emek gerektiren bir süreç olduğunun bilincindeyiz. Verilen emeklerin olumlu sonuçlarını almak için var gücümüz ile çalışmaya hazırız” şeklinde konuştu. 

Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz ise bu karara ilişkin şunları söyledi:

"Ülkemizin bu alanda sahip olduğu potansiyeli göstermek açısından büyük önem taşıyacak bu yatırım, aynı zamanda Türkiye'deki enerji piyasasının serbestleşmesine paralel olarak, yeni yatırımcıların da ilgisini çekecek önemli bir örnek oluşturuyor. Rüzgâr enerjisi yatırımlarında, EPDK tarafından yürütülen hassas değerlendirme süreci ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın konuya dair vizyoner yaklaşımları, Türkiye’nin bu alandaki iddiasını arttırmaktadır.”


EMLAKTİMES

Sayfa Yükleniyor...