Yurtdışı kaynaklı foreks işlemine yasak geliyor

Başbakan Yardımcısı Canikli, "TC vatandaşları eğer izin almadan yurtdışında foreks işlemi yapan alana, siteye erişiyorlarsa oraya ulaşımı engelleyeceğiz" açıklaması yaptı.

Yurtdışı kaynaklı foreks işlemine yasak geliyor

Yurtdışı kaynaklı foreks işlemleri yasaklanıyor.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hangi ülkede oluşturulursa oluşturulsun, oraya ulaşarak işlem yapması konusunda engelleme, kural koyma yetkisi kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nindir. Bu çerçevede onlara ulaşımı engelliyoruz, engelleyeceğiz. Yasal düzenleme çalışmalarımız da olacak önümüzdeki günlerde. TC vatandaşları eğer izin almadan yurtdışında foreks işlemi yapan alana, siteye erişiyorlarsa oraya ulaşımı engelleyeceğiz" dedi.

Canikli şöyle devam etti: "Simit satan vatandaş dahi forekste işlem yapmaya başlamıştı. Öyle bir reklam kampanyası yapıldı ki geometrik büyümeye başladı. Günlük işlem hacmi 17 milyar dolara kadar ulaşmıştı. Düzenlemeyi yaparak bunları her gün 300 milyon dolar zarar etmekten, kumarda kaybetmekten kurtardık."

Foreks işlemlerinde daha önce kredili işlemlerde pozisyon alabilmek için en az 50 bin lira karşılığında teminat yatırılması zorunluluğu getirilmişti. Kaldıraçlı işlemlerde kaldıraç oranı 100:1'den 10:1'e düşürülmüştü.

Sayfa Yükleniyor...