Ziraat Bankası konut kredisi faizlerini indirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "faizi indirin" çağrısının ardından bankalar harekete geçiyor. Ziraat Bankası değişik vadelerdeki konut kredisi faiz oranlarını indirdi.

Ziraat Bankası konut kredisi faizlerini indirdi

Konut kredisinde faiz oranları düşmeye başladı.

Ziraat Bankası'ndan yapılan basın açıklamasında değişik vadelerdeki konut kredisi faiz oranlarının indirildiği açıklandı. Banka konut kredisi faizlerini bugünden itibaren geçerli olmak üzere en kısa vadede aylık yüzde 0.82'ye indirdi.

Açıklamada, "Ziraat Bankası, konut kredisi faiz oranlarını 10.08.2016 tarihinden geçerli olmak üzere indirmiş olup yeni faiz oranları aşağıda sunulmuştur." ifadesi yer aldı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, konut kredisi faiz oranları, bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1-24 ay vadelerde yüzde 0.82'ye, 25-60 ay vadelerde yüzde 0.90'a ve 61-120 ay vadelerde de yüzde 0.95'e çekildi. 

ERDOĞAN "İNDİRİN" ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen hafta bankalara konut kredisi faiz oranlarını yüzde 9'a doğru çekmeleri konusunda kamu ve özel bankalara çağrıda bulunmuş, ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, bu çağrıyı büyük bankaların yöneticileri ile konuşup değerlendireceklerini söylemişti.

BAKAN TÜFENKCİ: FAİZLERİN DÜŞMESİNDEN YANAYIZ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, konut kredilerindeki düşüşten Ziraat Bankası'nın bir zararı olmayacağını belirtti. "Konut kredilerinin ucuzlamasını destekliyoruz. Faizlerin düşmesinden yanayız" dedi.

Sayfa Yükleniyor...