O insanlar fare yiyordu (Damak tadı neden değişti?)

NTV Haber

"insanların damak tadı, yemek tercihleri yüzyıllar boyunca büyük değişime uğradı, bu yüzden fareler artık tabaklarımızda yer almıyor..."

  • 1

    Bu görüş, bilimsel bir araştırmanın sonunda ortaya konuldu.

  • 2

    Britanya Kraliyet Bilim Topluluğu tarafından yapılan araştırmaya göre, İngiltere adasının kuzeyindeki arkeolojik araştırmalarda, 5 bin yıl önce burada yaşayan insanların en fazla fare tükettikleri keşfedildi.
  • 3

    Özellikle İskoçya'daki Skara Brae bölgesinde yapılan kazılarda, 60 binden fazla farenin yemek artığı olarak depolandığı bir çöp alanına rastlandı.
  • 4

    Fare kemikleri üzerinde yapılan incelemelerde, bu küçük hayvanların beslenme zincirinde insanlar için hayati önem taşıdığı anlaşıldı.
  • 5

    Milattan önce 3 bin ile 2 binler arasında önemli bir taş çağı yerleşimi olarak bilinen Skara Brae'de, arkeolojik kazılar sonucu, farelerin çiftlik benzeri özel alanlarda yetiştirildiği görüldü.
  • 6

    Bazı farelerin 5 kilo ağırlığa ulaştığı anlaşılan incelemelerde, bazı türlerin "yemek öğünleri "için özenle beslendikleri anlaşıldı.
  • 7

    Kazı heyetine başkanlık yapan Profesör Jeremy Herman, fare yeme alışkanlığının Hristiyanlığa kadar pek çok uygarlıkta yaygın şekilde devam ettiğini belirtti.

  • 8