Selçuk Yöntem veda etti (Kim Milyoner Olmak İster'e damga vuran sorular)

Selçuk Yöntem Kim Milyoner Olmak İster'e veda etti. Yarışmayı artık Murat Yıldırım sunacak. İşte Selçuk Yöntem'li Kim Milyoner Olmak İster'in unutulmayan soruları ve cevapları...

  • 1

    Selçuk Yöntem, ATV'nin sevilen programı Kim Milyoner Olmak İster'in efsaneleşen sunucusu Kenan Işık'ın beyin kanaması geçirmesinin ardından yarışmayı sunacak isim olarak belirlenmişti.

    Uzun süredir yarışmayı sunan Yöntem, dün akşam yayınlanan bölümle programa veda etti. Ekibine teşekkür eden Yöntem, "Sevgili seyirciler, sevgili konuklar, ben veda ediyorum. Bu benim son bölümümdü. Bütün ekibe ve ATV'ye çok teşekkür ediyorum. Allaha ısmarladık" ifadelerini kullandı.

    İşte Selçuk Yöntem'li Kim Milyoner Olmak İster'in unutulmayan soruları...

  • 2

    ciro ortiz

    Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının 650. bölümünde, hakkında en çok konuşulan soru, 11 yaşındaki Ciro Ortiz'le ilgiliydi.

  • 3

    ciro ortiz

    60 bin liralık soru şöyleydi: 11 yaşındaki Ciro Ortiz, Newyork Bedford metrosunda, pazar günleri saat 12 ile 14 arasında, 5 dakikalığına 2 dolar ücret alarak hangi hizmeti vermektedir?

  • 4

    ciro ortiz, selçuk yöntem

    Sorunun turist rehberliği, ses eğitmenliği, psikolojik danışmanlık ve fizik tedavi şıkları arasında kararsız kalan yarışmacı, joker haklarının hepsi de tükenince yarışmadan çekilme kararı aldı.

  • 5

    ciro ortiz

    Selçuk Yöntem, yarışmacıya yanıt veriyor olsaydınız ne söylerdiniz deyince yarışmacı "turist rehberliği" yanıtınını verdi. 

  • 6

    ciro ortiz

    Sorunun doğru yanıtı “psikolojik danışmanlık” çıktı.

    İşte, Kim Milyoner Olmak İster'in diğer ilginç soruları... (Siz olsanız ne cevap verirdiniz?)

  • 7

    Selçuk Yöntem’in sunduğu ‘Kim Milyoner Olmak İster’ adlı yarışmada yöneltilen bir soru, sosyal medyanın en çok merak edilen konularından biri haline geldi.

  • 8

    Sunuculuğunu Selçuk Yöntem'in üstlendiği ve ATV’de ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster yarışma programının dünkü bölümüne “tavla” sorusu damga vurdu.

  • 9

    Soru şöyleydi: “İtalyancadan Türkçeye geçen “tavla” kelimesinin kökeninin anlamı nedir?

  • 10

    Yarışmacı; şans, pul, tahta ve zar şıkları arasında kararsız kalınca telefonla joker hakkını kullandı. Telefonda soruya yanıt alamayınca yarı yarıya joker hakkını kullananmak istedi. Cevaptan emin olamayınca son joker hakkı olan çift cevap hakkını da kullanan yarışmacı “tahta” doğru yanıtını vererek 30 bin TL’ye yükseldi.

  • 11

    60 bin TL değerindeki "ABD başkanlarının besledikleri resmi hayvanları arasında hangisi yoktur?" sorusu herkesi şaşırttı.
  • 12

    ABD Başkanları'nın besledikleri resmi hayvanlar arasında sırtlan, muhabbet kuşu ve su aygırı bulunurken, zürafa ise beslenen hayvanlar arasında yer almıyordu.

    Telefon ve çift cevap joker haklarını kullanmasına karşın soruya yanlış olan 'su aygırı' ve 'sırtlan' cevaplarını veren yarışmacı, 15 bin TL ödül ile stüdyodan ayrıldı.
  • 13

    Hangi enstürmandan farklı nota çıkartabilmeniz için parmaklarınızı oynatmanız gerekmez?

    A: Trompet B: Borazan C: Flüt D: Ney

  • 14

    Cevap: B: Borazan
  • 15

    Uçlu kalemlerde "0.5,0.7" gibi rakamlar hangisini ifade eder?

    A: Uçların uzunluğu B: Uçların esnekliği C: Uçların koyuluğu D: Uçların çapı

  • 16

    Cevap: D: Uçların çapı
  • 17

     "Ağrı dağının yamacında,4200 metrede bir göl vardır..." cümlesiyle başlayan "Ağrı Efsanesi" kitabının yazarı kimdir?

    A: Kemal Tahir B: Yaşar Kemal C: Orhan Kemal D: Fakir Boykurt

  • 18

    Cevap: B: Yaşar Kemal
  • 19

    "Kaşlarını çattığını" söyleyen biri hangi duyguyu yaşıyordur?

    A: Şaşkınlık B: Kızgınlık C: Hayranlık D: Pişmanlık

  • 20

    Cevap: B: Kızgınlık
  • 21

    Bir konuda "mutabık" olduğunu söyleyen iki kişi hangisinden bahsediyordur?

    A: Anlaştıklarından B: Anlaşamadıklarından C: Tartıştıklarından D: Kararsız kaldıklarından

  • 22

    Cevap: A: Anlaştıklarından
  • 23

    "Sedan, coupe, cabrio" hangi aracın türlerine verilen isimlerdir?

    A: Otomobil B: Kamyonet C: Motosiklet D: Fayton

  • 24

    Cevap: A: Otomobil
  • 25

    Hayvancılıkla geçinen, genellikle Toroslarda yaşayan göçebe Türkler hangi isimle anılır?

    A: Tatar B: Boşnak C: Yörük D: Çerkes

  • 26

    Cevap: C: Yörük
  • 27

    "Geleceğe Dönüş" film serisinin zamanda yolculuk yapan kahramanın adı nedir?

    A: Marty McFly B: Luke Skywalker C: Jack Sparrow D: Tony Montana

  • 28

    Cevap: A: Marty McFly
  • 29

    "Ey garip çizgilerle dolu han duvarları/Ey hanların gönlümü sızlatan duvarları" dizeleriyle biten "Han Duvarları" şiiri hangi şaire aittir?

    A: Faruk Nafiz Çamlıbel B: Abdülhak Hamit Tarhan C: Fazıl Hüsnü Dağlarca D: Ahmet Muhip Dıranas

  • 30

    Cevap: A: Faruk Nafiz Çamlıbel
  • 31

    Ağustos 2010'da hangi şehirde yaşanan trafik sıkışıklığının açılması tam 10 gün sürmüştür?

    A: Moskova B: Pekin C: Delhi D: Tokyo

  • 32

    Cevap: B: Pekin
  • 33

    Başta Kanada olmak üzere 17. ve 18. yüzyıllarda birçok Fransız kolonisinde hangisi para olarak kullanılmışıtır?

    A: Posta pulu B: Bitki Tohumu C: İskambil kağıdı D: Cam boncuk

  • 34

    Cevap: C: İskambil kağıdı
  • 35


    Daha çok eskiden, temiz ve düzenli olması için kapalı tutularak çocukların sokulmadığı odalar hangi isimle anılırdı?

    A: Misafir B: Kral C: Akraba D: Komşu

  • 36

    Cevap: A: Misafir


  • 37

    "Yapılanın yanlış olduğunu bildiği halde buna izin vermek" anlamında kullanılan söz hangisidir?

    A: Baş koymak B: Göz yummak C: Dil dökmek D: Parmak basmak

  • 38

    Cevap: B: Göz yummak

  • 39

    Günümüzde popüler bir söz olan "şehir efsanesi" için eski kuşakların kullandığı kelime hangisidir? A: Teamül B: Tahayyül C: Tevatür D: Tezahür
  • 40

    Cevap: C: Tevatür
  • 41

    Hangi ülkenin tarihteki hükümdaları "Şah" unvanıyla anılır?

    A: İran B: Çin C: Mısır D: Moğolistan

  • 42

    Cevap: A: İran
  • 43

    Çoğunlukla eski el yazması kitapların kenarlarında bulunan altın rengi süslemeler hangi sanat eserinin örneklerindendir?

    A: Tezhip B: Telkari C: Hat D: Gravür

  • 44

    Cevap: A: Tezhip
  • 45

    Kışın genellikle arabaların kaportasının üstünde uyumayı seven hayvan hangisidir?

    A: Köpek B:Kedi C: Sincap D: Güvercin 

  • 46

    Cevap: B: Kedi


  • 47

    Evlerin girişlerinde ve koridorlara konulan, rüzgar estiğinde çeşitli güzel sesler çıkaran ev aksesuarı hangisidir?

    A: Müzik kutusu B: Rüzgar çanı C: Kedi merdiveni D: Çiçek dürbünü

  • 48

    Cevap: B: Rüzgar çanı
  • 49

    Şarkıya başlarken, koro şeflerinin tempo vermek için dörde kadar saymadan, rakamlardan önce söyledikleri söz hangisidir?

    A: Son B: Es C: Ses D: Dur

  • 50

    Cevap: A: Son
  • 51

    Şirinler, ne renk kıyafet giyerler?

    A: Yeşil B: Mor C: Beyaz D: Siyah

  • 52

    Cevap: C: Beyaz
  • 53

    Katalonya, Bask, Endülüs" bölgelerini gezdiyseniz nereye gitmişsiniz demektir? A: İspanya B: Fransa C: İtalya D: Hollanda
  • 54

    Cevap: A: İspanya
  • 55

    Antonio Salieri ile çekişmeleri "Amedeus" filmine de konu olan, Salieri tarafından zehirlendiği iddası bulunan besteci kimdir? A: Bach B: Beethoven C: Mozart D: Chopin
  • 56

    Cevap: C: Mozart
  • 57

    Hangisinde oluşan yara izleri genellikle çocukluk dönemini hatırlatır?

    A: Diz B: Bilek C: Burun D: Dirsek

  • 58

    Cevap: A: Diz
  • 59

    Eskiden ilkokulda alınan resim defterinin üzerinde mutlaka hangi iki resim yer alırdı?

    A: Kalem ve kalemtraş B: Cetvel ve pergel C: Palet ve fırça D: Divit ve hokka

  • 60

    Cevap: C: Palet ve fırça
  • 61

    Bir iş sözleşmesine dayanarak gemide çalışan kaptan, subay, tayfa gibi kişilere ne ad verilir?

    A: Deniz adamı B: Tersane adamı C: Güverte adamı D: Gemi adamı

  • 62

    Cevap: D: Gemi adamı

  • 63

    Hangisiyle beraber şehir derin bir sessizliğe bürünür?

    A: Kar B: Yağmur C: Çiy D: Sis

  • 64

    Cevap: A: Kar

  • 65

    Hemen hemen her mahallede bulunan Karadenizli bakkalar genellikle hangi isimle anılır?

    A: Laz bakkal B: Reis bakkal C: Şen bakkal D: Dost bakkal

  • 66

    Cevap: A: Laz bakkal
  • 67

    Süper Lig'de sezon başında her takım deplasman maçları için hangisini önceden belirler?

    A: Hakem seçimi B: Maç saati C: Stad seçimi D: Forma rengi

  • 68

    Cevap: D: Forma rengi
  • 69

    Barışı savunan, kendilerine uzatılan silahlara çiçek koyan ve birçok filme konu olan kuşak hangi isimle anılır?

    A: 48 kuşağı B: 58 kuşağı C: 68 kuşağı D: 78 kuşağı

  • 70

    Cevap: C: 68 kuşağı
  • 71

    Efsaneye göre, Büyük Tufan'da Nuh peygamber'in gemisinde, elde kalan az miktarda erzakla ilk kez yapılan yiyecek nedir?

    A: Keşkek B: Aşure C: Çiğköfte D: Tarhana

  • 72

    Cevap: B: Aşure
  • 73

    J.J Abrams'ın yönetmenliğini yaptığı "The Force Awakens- Gü. Uyanıyor" filmi hangi serinin son filmidir?

    A: Transformers B: James Bond C: Matrix D: Star Wars

  • 74

    Cevap: D: Star Wars
  • 75

    "Annemleyiz ama aslında o teyzenmiş. Teyzemle bakkala gidiyoruz. Bakkal para üstü vermiyor, böyle uçarak kapıdan çıkıyor" diyen biri ne anlatıyordur?

    A: Bilmece B: Fıkra C: Rüya D: Masal

  • 76

    Cevap: C: Rüya
  • 77

    Bir şeyi cepheden gördüğünü söylüyorsanız ne taraftan bakıyorsunuz demektir?

    A: Karşı B: Yan C: Arka D: ��st

  • 78

    Cevap: A: Karşı
  • 79

    Çay bahçeleri ve kahvehanelerde iskambil destesi, hangi sayı söylenerek istenir?

    A: 51 B: 52 C: 53 D: 54

  • 80

    Cevap: B: 52
  • 81

    "Gündüzsefası" adıyla da bilinen, kenarları mavi bir çizgi ile çevrili beyaz, mavi veya mor çiçekler açan bitki hangisidir?

    A: Gelin çiçeği B: Mum çiçeği C: Kahkaha çiçeği D: Kabak çiçeği

  • 82

    Cevap: C: Kahkaha çiçeği
  • 83

    Meclis henüz başkan seçmeden yapılan oturuma kim başkanlık eder?
  • 84

    Cevap:D
  • 85

    Britanya'yı protesto için ''Tuz Yürüyüşü'' yapan, doğum günü olan 2 Ekim'i BM'nin ''Şiddete Hayır Günü'' seçtiği lider kimdir?
  • 86

    Cevap: C
  • 87

    "Önüne dön" kimin çok sık kullandığı bir sözdür? A: Nikah memuru B: Öğretmen C: Cerrah D: Garson

  • 88

    Cevap: B: Öğretmen
  • 89

    "Çatlakların Şükran" , "Elekçilerin Hasan" sözlerindeki "çatlak ve elekçi" lakaplarıyla hangisi kastedilmektedir?

    A: Aileleri B: Yetenekleri C: Memleketleri D: Meslekleri

  • 90

    Cevap: A: Aileleri
  • 91

    "Derman,Şifa,Deva" hangisine sıklıkla verilen isimlerdir?

    A: Eczane B: Çilingir C: Lokanta D: Kasap

  • 92

    Cevap: A: Eczane
  • 93

    Bir kişiyle akrabalığınız kan yoluyla değilde evlilik yoluyla oluştuysa, o kişi neyiniz olur? A: Hasım B: Hemşehri C: Hısım D: Halef
  • 94

    Cevap: C: Hısım
  • 95

    "Meracılık" yaptığını söyleyen birinin işi hangisiyle ilgilidir? A: Çiftçilik B: Ormancılık C: Madencilik D: Hayvancılık
  • 96

    Cevap: D: Hayvancılık
  • 97