Home page

Haber Menüsü


 
Normal sezonun MVP’sine doğru
Takvimler Mart’ı gösteriyor ve normal sezonun tamamlanmasına 6 hafta gibi bir süre kaldı.
Engin Bölükbaşı
NTV-MSNBC
 
    6 Mart—  Takvimler Mart’ı gösteriyor ve normal sezonun tamamlanmasına 6 hafta gibi bir süre kaldı. Bu da bizlere normal sezon MVP’sini merak etmek için hiç de erken olmadığını gösteriyor. Dolayısıyla bazı adaylar da yavaş yavaş değil çoktan öne çıkmış durumdalar.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Kobe Bryant (LAL)
       

       Artıları: 30 sayı, 7 ribaund, 6 asist ortalamalarını aşan tek oyuncu. NBA genelinde maç başına top çalmada 2., asistte 11. (ki bu sıralamada ilk 15 arasında point guard olmayan tek isim). Ve tabii ki şubat ayındaki perfrormansı; tam 9 maç üst üste 40 ve üstünde sayı attı. LA Lakers’daki liderlik statüsü otoriteler tarafından yeniden tartışılmaya başlandı (Shaq mı, Kobe mi?)
       Eksileri: Sezon başındaki performansı Shaq’sız Lakers’ı taşımaya yetmedi, LA Lakers ancak play-off potasına girebildi, dolayısıyla Lakers’ın galibiyet yüzdesini geliştirmesi gerekli.
       İstatistikler: 30.8 sayı, 7.0 ribaund, 6.2 asist, 2.29 top çalma, 41.7 dk.
       
       Tim Duncan (SAS)
       
Artıları: Tutulan hemen tüm istatistiklerde takımının lideri aslında yalnızca takımının değil, NBA genelinde de başarılı rakamlara sahip, ribaund ve blokta 3., sayıda 7. Bu performanısyla da takımını galibiyet yüzdesi açısından takımını lig genelinde 2.liğe taşıdı. Ve tabii ki istikrar, bu performansının bir sürelik olmadığını ve tam bir takım lideri olduğunu kanıtladı Mr.Fundamental.
       Eksileri: Sezonun genel görüntüsüne bakıldığında Kobe veya T-Mac gibi öne çıkacak patlamalar yapmamış olsa bile, her zamanki performansı ile de bu ödül için kuvvetli adaylardan sayılabilir. Belki de Duncan için bir diğer eksik yön olarak da göze hoş gelen takımı ateşleyecek hareketlerden çok, sakin ve düz bir oyun tarzıyla takım oyununu ve ona verilen görevi yerine getirmeye
       çalışan bir görünümde olması (En azından benim için öyle).
       İstatistikler: 23.3 sayı, 12.7 ribaund, 2.93 blok, 4 asist, 39.5 dk
       
       Kevin Garnett (MIN)
       

       Artıları: NBA genelindeki hemen hemen tüm istatistiklerde ilk 20 içinde olan KG, bu sezonki performansıyla Minnesota taraftarlarını ve basketbolseverleri büyülüyor. Minnesota’yı Batı konferansında -en azından şimdilik- 5.liğe taşıyan KG’nin bunu yaparken yanında takımın 2. skoreri ve en önemli yardımcısı Szcerbiak’ın da onu 30 maç yalnız bıraktığını unutmamak lazım.
       Eksileri: Doğru bu sezon gerçekten çok başarılı ve yürekten oynuyor ama bu iyi niyeti Minnesota’yı nereye kadar taşıyabilir? KG’nin böyle bir ödülü kazanmasında takımın kalanının ona destek mi yoksa köstek mi olacağı tartışılır.
       İstatistikler: 23.2 sayı, 13.1 ribaund, 5.7 asist, 1.53 blok, 40.5 dk.
       
       Jason Kidd (NJN)
       

       Artıları: Takım için her zaman her şeyi yapabilecek oyunculardan olan Kidd, bu sezon daha da fazla sorumluluk alarak sayı ve saha içi yüzdesi ortalamalarını artırdı. Ayrıca NBA genelinde asistte 2., top çalmada ise 4. sırada. Şu an NBA’in tartışmasız en iyi point guardı.
       Eksileri: Bu sene her zaman yüksek görmeye alıştığımız ribaund ve assist ortalamalarında düşüş var. Takım içinde Kenyon Martin ve Richard Jefferson’un oynadığı roller arttı, bu da New Jersey’in yalnızca Kidd’in maç kazandıran isim olarak bilinen bir takım olmaktan çıktığının bir göstergesi olarak kabul edilebilir.
       İstatistikler: 19.9 sayı, 8.5 asist, 6.0 ribaund, 2.28 top çalma, 36.6 dk.
       
       Tracy Mc Grady (ORL)
       

       Artıları: Şimdilik lig genelindeki en skorer oyuncu. Ve adeta Magic onun etrafında toplanıyor. Hill’in de adeta müzmin sakat olmasıyla takım içinden aldığı yardım iyice azalan T-Mac Orlando için harikalr yaratmaya çalışıyor ve takımını play-off içinde tutmaya çabalıyor.
       Eksileri: Tıpkı KG gibi, T-Mac’in de sorunu galiba takımı. T-Mac’le bile Orlando Magic hala yüzde 50 galibiyet seviyesinde tutunmaya çalışan bir takım ve belki de play-off dışında kalacaklar. Böyle bir durumda T-Mac’in şansı oldukça azalabilir.
       İstatistikler: 31.3 sayı, 6.7 ribaund, 5.2 asist, 39.9 dk..
       
       Allen Iverson (PHI)
       
Artıları: 2000-01 yılının MVP’si Iverson, bu sezon da top çalma, oyunda kaldığı dakika gibi kategorilerde NBA lideri ve skorda da 3. sırada. Ve bu performansıyla tabii ki yine bu ödülü kovalıyor. Philedelphia’nın Şubat ayındaki müthiş performansında (üst üste 9 galibiyet) da en büyük pay şüphesiz onun. Takımı şu anda Doğu’da 4. durumda ve play-off’larda daha iyi şartlar için mücadelelerini sürdürüyorlar.
       Eksileri: 76’ers uzun seriler yaşayabilen bir takım (bu galibbiyet de olabiliyor, mağlubiyet de) dolayısıyla hala sezon sonu için bir belirsizlik söz konusu denilebilir. Konferans içinde daha iddialı konuma gelmeliler ve tabii ki bunun için de Iverson’un sakatlıklarla fazla uğraşmaması gerekli.
       İstatistikler: 27.3 sayı, 4.9 asist, 2.61 top çalma, 42.4 dk.
       
       Dirk Nowitzki (DAL)
       
Artıları: Alman yıldız NBA genelinde sayı ve ribaund ortalamalarında ilk 10 içerisinde. Ve o NBA’in bu sezon en iyi galibiyet yüzdesine sahip takımının en önemli kozu. Bu sezonki oyunuyla defansını geliştirdi. Bütün bunların yanı sıra diğer bazı adayların takımları konusunda bahsettiğimiz sorunların aksine, Dallas’ın ligdeki durumu Nowitzki’ye ekstra bir avantaj sağladığından da bahsedilebilir.
       Eksileri: Takımının önemli bir elemanı ama kesinlikle takımın herşeyi değil. Finley ve Nash gibi 2 All-Star oyuncu Dallas’ın hedefine ulaşması için en az onun kadar çabalıyorlar. Yani yalnız değil. Ve son olarak o bir Avrupalı!
       İstatistikler: 23.6 sayı, 9.8 ribaund, 1.44 top çalma, 1.24 blok, 38.9 dk.
       
       Chris Webber (SAC)
       
Artıları: Ortalama bir oyunuyla dahi her zaman double-double yapabilen bir isim. Kings ligin en iyi 3. galibiyet yüzdesine sahip takımı ve Webber bu takımın sayı,ribaund,asist istatistiklerinin lideri. Uzun oyuncular (4-5 numara oynayanlar) içerisinde NBA’in en iyi pasörlerinden.
       Eksileri: Sacramento daha çok takım oyununu seviyior ve pek çok kişi gerektiğinde sorumluluk alabiliyor.Dolayısıyla bu takımda ondan başka MVP adayları da göstermek hiç de zor olmaz. Ve tabii en önemlisi daha şimdiden sakatlıklar dolayısıyla 15 maçı kaçırdı.
       İstatistikler: 22.9 sayı, 10.6 ribaund, 5.4 asist, 1.6 top çalma, 1.5 blok, 39.2 dk.
       
       Bu kadar bilgiden sonra yoruma gelince; benim en büyük isteğim takımları için yaptıklarıyla ve oynadıkları basketbolla bu ödülü hepsinin hakettiğini düşündüğüm oyuncular arasında, oyun stilleri ile çok hoşuma giden Kobe Bryant veya Jason Kiddd’den birisinin bu veya buna benzer bir ödülle en kısa sürede mükafatlandırılmaları.
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları