Home page
Haber Menüsü


Yaralılar saldırıyı anlattı
 
Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yaralılar, yaşadıkları patlama anını anlattı.  

 
AA
15 Kasım 2003—  Patlama sırasında Şişli’deki sinagogda bulunan Rıfat Hafif, dua ederken korkunç bir patlama duyduklarını belirterek, “İçeride 80-90 kişi vardı. kendimi hemen yere attım. Her taraf kapkaranlık olmuştu. Daha sonra yara almayan arkadaşlarla birlikte yaralıları dışarı çıkardık” dedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Alev Cümbüşel ise korkunç bir patlamayla uyandıklarını ve kendilerini hemen dışarı attıklarını kaydederek, “Sokaktaki doğalgaz boruları da patladı. Evden nasıl çıktığımı bilmiyorum. Bizi hastaneye polisler getirdi” diye konuştu.
        Olay yerinde dükkanı olan Fatih Kuzgun da, çok şiddetli bir patlama meydana geldiğini ve çok sayıda yaralı gördüğünü anlatarak, “Hayatta kaldığıma inanamıyorum” dedi.
       Suna Dinçer ise 40 yıldır Şişli’de patlamanın olduğu yerde oturduğunu ifade ederek, “Pijamalarımızla sokağa fırladık. Büyük kızım ayağından yaralandı. Olayın şokunu halen üzerimden atamadım” şeklinde konuştu.


        Kamil Kaya adlı vatandaş da, patlama sırasında olay yerinde olduğunu düşündüğü oğlu Hamza Kaya’yı hastanelerde bulamadığını söyledi. Oğlunun sinagogun bulunduğu sokaktaki bir konfeksiyon atölyesinde çalıştığını belirten Kaya, tüm hastaneleri dolaştığını, ancak oğluna ulaşamadığını belirtti.
       Öte yandan patlamaların ardından hastaneye gelen bazı yaralıların, tedavilerini tamamlamadan hastaneden ayrıldıkları gözlendi. Kıyafetleri ve baş kısmı kanlar içinde olan bir yaralı, hastanede göz hekimi olmadığından yakınarak, başka bir hastaneye gitmek istedi. Uzun süre araç bulamayan yaralı, daha sonra özel bir televizyon kanalının aracıyla başka hastaneye götürüldü. Ayrıca hastanede büyük kargaşa yaşanırken, bazı yaralıların sedye bulamadıkları gözlendi.
        Kan bağışında bulunmaya gelen Eti Siliki, eşinin Neve Şalom Sinagogu’nda çalıştığını ve yara almadan kurtulduğunu bildirdi. Patlamaların ayin sırasında gerçekleşmesi nedeniyle çok sayıda yaralı bulunduğunu kaydeden Siliki, özellikle Şişli’deki sinagogun çok kalabalık olduğunu söyledi.
        Siliki, “Gençlerimiz, ufacık çocuklarımız vardı. Tam bir felaket. Gençlerimizden ölenler var. Herkesi kan bağışında bulunmaya çağırıyoruz” dedi.
       
HAHAMBAŞI’NIN OĞLU DA YARALANDI
       Türkiye Hahambaşısı İsak Haleva’nın oğlu Mordehay Haleva, “Şişli Betyaokov Sinegogu’nda meydana gelen patlamada babasının çok ufak tefek yaralar aldığını” belirterek, “Özellikle elinde küçük yaralar oluştu. Yaralarının hafif olması ve güvenlik açısından babamın tedavisi evinde yapıldı” dedi.
        Şişli’deki patlamada yaralanan ve Amerikan Hastanesi’nde tedavi altına alınan kardeşi Yasef Haleva’yı ziyarete gelen Mordehay Haleva, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
       Mordehay Haleva, kardeşi Yosef, babası İsak Haleva ile birlikte ayin için geldikleri Şişli Betyaokov Sinegogu’nda art arda yaşanan patlamalardan sonra çıkış yolu buldukları anda kendilerini dışarıya attıklarını söyledi. Kardeşi Yosef Haleva’nın patlamanın ardından aldığı yaralar ve ağrılar nedeniyle büyük bir korku içinde olduğunu anlatan Haleva, şunları kaydetti:
        “Olay sonrasında gözlerini açamıyordu. Özellikle göz çevresinde ve boynunda cam parçalarının neden olduğu derin yarıklar vardı. Şu anda göz ameliyatı bitti. Göz ve çevresi komple temizlendi. Konuştuğum doktor bana yüzündeki derin yarıklar nedeniyle estetik ameliyatı yapacaklarını söyledi. Kardeşimin beyin tomografisi ve akciğer röntgeni çekildi, temiz çıktı.”
       
BABAM PATLAMA SONRASINDA ETRAFTAKİLERİ SAKİNLEŞTİRDİ
       Mordehay Haleva, her cumartesi ailece geldikleri sinegogta, ayin nedeniyle 300’e yakın kişinin bulunduğunu kaydetti.
       Ayin sırasında önce bir patlama duyduklarını, patlamayla birlikte bir duman bulutu oluştuğunu ve etraftaki eşyaların insanların üzerine düştüğünü anlatan Mordehay Haleva, büyük bir ses ve duman bulutu ile sarsıldıklarını, ilk patlamanın ardından doğalgaz patlamasıyla sinegogtakilerin çok büyük telaş yaşadığını anlattı. Mordehay Haleva, şöyle devam etti:
        “Patlamalardan sonra babam etrafta koşuşan insanları sakinleştirdi. Çıkış yolu bulduğumuz anda civardaki tüm arabaları durdurarak, öncelikle ağır yaralıları bu araçlarla çevredeki yakın hastanelere götürdük. Patlamalarda, babam çok ufak tefek yaralar aldı. Özellikle elinde küçük yaralar oluştu. Yaralarının hafif olması ve güvenlik açısından babamın tedavisi evinde yapıldı.”
       
       
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları