Home page
Haber Menüsü


‘Opera’nın küskün sesi sustu  
  ‘Opera’ adlı şarkısıyla 1983’te Münih’teki Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etmiş olan pop müzik sanatçısı Çetin Alp, İstanbul Kadıköy’deki evinde hayatını kaybetti.

İstanbul
NTV-MSNBC
 
   20 Mayıs 2004 —  Bir süre önce anjiyo olan sanatçının, evde yalnızken geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğü anlaşıldı. Çetin Alp’in cenazesi Şişli Camii’nde ikindi vakti kılınan namazın ardından Feriköy Mezarlığı’na defnedildi. 

   
 
       
    MSNBC News Türkiye'nin Eurovision macerası
MSNBC News Eurovision'da birincilik Ukrayna'nın
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       Alp’in oğlu Ahmet Küçükarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının ölümünün Eurovision Şarkı Yarışması’yla ilgisi olmadığını söyledi.
       Küçükarslan, babasının mesleğini devam ettirdiğini belirterek, “Babam sadece Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmadı. ABD ve Bulgaristan’da da yarışmalara katıldı, birincilikler aldı. Babam sadece Eurovision veya cenazede anılacak bir kişi değildi. İstanbul’daki Eurovision Şarkı Yarışması’nın finaline davet edildi, ancak gitmedi” diye konuştu.
       
OĞLU VE DOSTLARI KIRGIN
       Kırgın olduğunu da ifade eden Küçükarslan, “Bu dünyaya Çetin Alp’ler her zaman gelmez. Acaba babam, yıllar sonra anılacak mı? ‘Opera’ şarkısıyla mı, yoksa ABD ve Bulgaristan’da elde ettiği başarılarla mı anılacak? Sizlerden insan olarak rica ediyorum. O sadece ‘Opera’ değil” dedi.
       Özdemir Erdoğan da Çetin Alp’in inanılmaz güzel bir sesi olduğunu belirterek, “Böyle sesler yetişmiyor. Layık olduğu yere gelemedi ve Türkiye ondan yeteri kadar istifade edemedi” diye konuştu.
       Suna Yıldızoğlu da Alp’in çok iyi bir insan olduğunu ifade ederek, “9 yıl beraber yaşadık. En merhametli insanlardan biriydi. Sanatçı olarak hak ettiklerini görmedi. Böyle gitmemesi gerekirdi” dedi.
       
TÖRENE ÇOK SAYIDA SEVENİ KATILDI
       Cenaze törenine, Alp’in kızı Filiz Küçükarslan, sanatçılar Ali Rıza Binboğa, Serdar Gökhan, Özdemir Erdoğan, Atilla Atasoy, Müjdat Gezen, Ümit Besen, Adnan Şenses ve Füsun Önal ile çok sayıda seveni katıldı.
       
‘BABAM UZUN ZAMANDIR KALP HASTASIYDI’

        Çetin Alp’in oğlu Ahmet Küçükarslan, SSK Göztepe Eğitim Hastanesi morgunun önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Yenikapı Gar Gazinosu’nda çalışan babasının önceki gün kalp çarpıntısı yüzünden işine gitmediğini ve ilaç alarak yattığını söyledi.
       Babasıyla yaşayan ablası Filiz Küçükarslan’ın dün gece eve gittiğinde kapının içeriden kilitli, anahtarın ise üzerinde olduğunu fark ettiğini anlatan Ahmet Küçükarslan, “Ablam, eve geldiğinde sabah bırakılan gazetelerin hâlâ kapıda durduğunu görmüş. Cep telefonundan aramış; o da kapalıymış. Arabasının da otoparkta olduğunu görmüş. Kapı içeriden kilitli olduğu için açamamış. 40-45 dakika zili çaldıktan sonra babamın şoförü ile birlikte çilingir çağırmışlar. Çilingir kapıyı açıp içeri girdiklerinde, babamı yatağında ölü bulmuşlar” diye konuştu.
       Babasının uzun zamandır kalp sorunu yaşadığını, birkaç yıl önce anjiyo olduğunu ve kalp damarına stent katıldığını belirten Ahmet Küçükarslan, Çetin Alp’in ilaçla tedavisinin tek böbrekli olması nedeniyle yavaş ilerlediğini sözlerine ekledi.
       Küçükarslan, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’nın kararıyla babasının cenazesinin Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini de ifade ederek, “Kafalarda herhangi bir soru işareti kalmasın diye, biz de bunu uygun gördük. Kalp krizi sonucu vefat ettiği ortada, ancak sonradan bir sorun yaşanmasını istemiyoruz” diye konuştu.
       
ÖLÜMSÜZ ÇETİN ALP
       Çetin Alp, 1983 yılında Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda ‘Opera’ adlı parçasıyla Türkiye’yi temsil etmişti.
       Opera’yı Türkiye’yi temsil etmesi için seçen jüri üyelerini, parçanın bestecisi Buğra Uğur’u, söz yazarı Aysel Gürel’i, ‘Opera’nın gerisindeki ekip olarak bugün hatırlayan pek yok.
       İşte, şarkının tüm ağırlığını omuzlarına yüklenen Çetin Alp’in (müzik) hayatında çok önemli bir rol oynayan ‘Opera’nın sözleri:
       
       OPERA

       İşte opera, heyecan fırtınası
       Coşar ruhumda, duyarım sönmez o aşkı
       Baleli aşk dolu, müzikli oyunlar
       Uvertür, trio, duetto, korolar
       Saraydan kız kaçırma, ölmez La Traviata
       
       Opera, opera, opera, opera, opera
       Opera, opera, opera, opera, Carmen, Aida
       Opera, opera, bu gece operalarda
       Tosca, Figaro, Fidelio var, coşkun aryalar
       
       Lay lay la lay lay lay la lay la lay...
       (Opera, opera, opera, opera, opera)
       Lay lay la lay lay lay la lay la lay...
       (Opera, opera, opera, opera,) Carmen, Aida
       Opera, opera, bu gece operalarda
       Tosca, Figaro, Fidelio var, coşkun aryalar
       
       İşte opera, Wagner ve Puccini
       Mozart, Rossini, Verdi’nin ölmez eseri
       
       Baleli aşk dolu, müzikli oyunlar
       Uvertür, trio, duetto, korolar
       Saraydan kız kaçırma, ölmez La Traviata
       Ölmez asla!
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları