Home page
Haber Menüsü


 
Melih Kibar hayatını kaybetti
Ünlü sanatçı Melih Kibar (54) yakalandığı amansız hastalık sonucu hayatını kaybetti. Türkiye’nin müzik dünyasına unutulmaz besteler armağan eden besteci, ‘Hababam Sınıfı’ serisinin belleklerde yer etmiş melodisine de hayat veren kişiydi.
İstanbul
NTV-MSNBC
 
    7 Nisan 2005 —  Müzisyen Kibar’ın, Çiğdem Talu’nun sözleri üzerine yaptığı besteler, Erol Evgin tarafından icra edilmiş ve Türk halkınca çok sevilmiş ve hemen benimsenmişti. En bilinen eserleri arasında ‘İçimdeki Fırtına’, ‘İşte Öyle Bir Şey’, ‘Sevdan Olmasa’, ‘Bir de Bana Sor’ ve ‘Etme Eyleme’ (Erol Evgin), ‘Seni Seviyorum’ (Zerrin Özer), ‘Hababam Sınıfı’ (film müziği), ‘Çobanyıldızı’ (Eurovision şarkı yarışması sinyal müziği), ‘Halley’ (Eurovision yarışma şarkısı) bulunuyor.  

   
 
       
    MSNBC News Melih Kibar toprağa verildi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       Kibar, tedavi görmekte olduğu Acıbadem Hastanesi Kozyatağı’nda yakalandığı bir tür cilt kanseri dolayısıyla hayatını kaybetti.
       Vefat eden besteci Melih Kibar’ın cenazesi, 9 Nisan Cumartesi günü Bebek Camii’ndeki namazın ardından Nakkaştepe Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
       Sanatçının vefat ettiği hastanenin önünde gazetecilere açıklama yapan Erol Evgin, Kibar’ın Bebek’i çok sevdiğini belirterek, isteği üzerine cenazesinin buradan kaldırılacağını söyledi.
       Kibar’ın vefatının, müzik dünyası ve kendisi için çok büyük bir kayıp olduğunu ifade eden Evgin, 25-30 yıllık arkadaşı olan Melih Kibar ile çok güzel şarkılar yaptıklarını anlattı.
       Son anına kadar en yakınlarıyla birlikte Kibar’ın başında olduklarını dile getiren Evgin, “Melih, orada sanırım Çiğdem Talu ile buluşmuştur ve çok güzel şarkılar yapacaklardır” dedi.
       Evgin, Kibar’ın isteği üzerine cenazesinin, babasının mezarının yanına defnedileceğini söyledi. Erol Evgin, TRT’nin önünde tören yapılabileceğini, ancak bunun henüz kesinleşmediğini kaydetti.
       Başhekim Dr. Demet Dinç de hastane önünde yaptığı açıklamada, Melih Kibar’ın bir süredir cilt kanseri hastası olduğunu belirterek, buna bağlı olarak hayatını kaybettiğini söyledi.
       Kibar’ın 2 gün önce hastaneye getirildiğini, yoğun bakımda son anakadar bakımının, destek tedavisinin yapıldığını belirten Dinç, sanatçının saat 16.55’te vefat ettiğini bildirdi.
       Bu arada, Kibar’ın vefat ettiğini öğrenen sanatçılar hastaneye gelmeye başladı.
       
MELİH KİBAR KİMDİR?

       İstanbul’da 1951 yılında doğan Melih Kibar, 8 yaşında İstanbul Belediyesi Konservatuarı Yarı Zamanlı Piyano Bölümü’ne başladı.
       İlk profesyonel çalışmasına 1969 yılında İstanbul Yelken Kulübü’nde başlayan Kibar, Milliyet Liselerarası Hafif Müzik Yarışması’nda, Alman Lisesi Orkestrası’yla Beste Birincisi oldu.
       Uzun süre Timur Selçuk’la da birlikte çalışan Kibar, 1974’te Timur Selçuk Orkestrası’nın çıkardığı albümde ilk kez 3 bestesi (Gençlik Şarkısı, Kelebek ve Panayır Günü) ile yer aldı.
       ‘Çoban Yıldızı’nı 1975’te Eurovision Türkiye Elemeleri için besteleyen Kibar, Çiğdem Talu ile tanışarak, bir ekip oluşturdu.
       Hababam Sınıfı filmine yaptığı müzik ile Altın Portakal Film Müziği ödülünü alan Kibar, ‘Hisseli Harikalar Kumpanyası Müzikali’nin de bestelerini yaptı.
       ‘Hep Böyle Kal’ ve ‘Söyle Canım’ 45’lik plak çalışmaları AltınPlak kazanan Kibar, 1984 yılında da Sopot’ta ‘En Başarılı Orkestra Şefi’ ödülünü aldı.
       Kibar, 1986 yılında Melki Prodüksiyonu kurdu. Kibar’ın ‘Halley’ şarkısı Eurovision Türkiye birincisi ve Norveç’teki finalde de Avrupa dokuzuncusu oldu.
       1987 yılında ‘Paydos’ adlı bestesi ile Eurovision Türkiye ikincisi olan Kibar, 1995’te de ‘Sev’ adlı bestesiyle Eurovision Türkiye birinciliğini aldı.
       Kibar, 2000 yılında da “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” adlı oyunun müzikleri ile “Afife Jale En İyi Besteci” ödülüne layık görüldü.
       
       Melih Kibar’ın Ayrıntılı Biyografisi
       1951 - İstanbul’da doğdu
       1959 -İstanbul Belediyesi Konservatuarı Yarı zamanlı Piyano Bölümü’ne başladı.
       1969 - İlk profesyonel çalışmasına İstanbul Yelken Kulübü’nde başladı. Milliyet Liselerarası Hafif Müzik yarışmasında, Alman Lisesi Orkestrasıyla Beste Birincisi oldu.
       1970 - Timur Selçuk’la çalışmaya başladı.
       1974 - Timur Selçuk Orkestrası’nın çıkardığı albümde ilk kez 3 bestesi (Gençlik Şarkısı, Kelebek ve Panayır Günü) yer aldı. Panayır Günü isimli bestesi, Oyun Treni adlı TRT programının sinyal müziği oldu.
       1975 - Çoban Yıldızı’nı, Eurovision Türkiye Elemeleri için besteledi. 26 Mayıs tarihinde Çiğdem Talu ile tanıştılar ve bir ekip oluşturdular.
       1976 - Melih Kibar - Çiğdem Talu birlikteliğinin ilk iki şarkısı, Neden Tuttun Elimi / Bunlar da geçer Füsun Önal tarafından seslendirildi. İşte Öyle Bir Şey / Sevdan Olmasa parçalarıyla da ilk plakları çıktı ve Erol Evgin seslendirdi. İşte Öyle Bir Şey ile yılın bestecisi ödülünü aldı. Hababam Sınıfı ile Altın Portakal Film Müziği ödülünü aldı. Bizim Aile filminin müziğini yaptı.
       1977- Bir de Bana Sor isimli şarkıyı besteledi. İçimdeki Fırtına ile Yılın bestecisi ödülünü aldı.
       1979 - Altın Orfe’ye Yeliz’in seslendirdiği Tüm Bir Yaşam bestesi ile katıldı.
       1980 - Hisseli Harikalar Kumpanyası Müzikalinin bestelerini yaptı.
       1981 - Hep Böyle Kal ve Söyle Canım 45’lik plak çalışmaları Altın Plak kazandı. Coşkun Demir tarafından seslendirilen Koca Çınar’ı besteledi.
       1984 - Sopot - Polonya’da En Başarılı Orkestra Şefi ödülünü aldı. İlhan İrem’in Pencere albümünün aranjörlüğünü yaptı ve albüm Altın Plak kazandı. TRT’de yayınlanan, ilk Türk müzikal filmi olan Renkli Dünya’nın müziklerini yaptı.
       1986 - Melki Prodüksiyon’u kurdu. Halley ile Eurovision Türkiye birincisi oldu. Halley ile Bergen - Norveç’de Avrupa dokuzuncusu oldu. Ve böylece Türkiye ilk kez ilk 10 içinde yer aldı.
       1987 - TRT için Saat Sabah’ın Dokuzu dizi filminin müziklerini yaptı. Paydos ile Eurovision Türkiye ikincisi oldu.
       1988 - Melki Prodüksiyon bünyesinde ses kayıt stüdyolarını kurdu. Camdan Bir Ev ile Türkiye ikincisi oldu. Londra’da, Ersu jingle’ı ile International Advertising Awards jingle ödülünü ve New Wave jingle’ı ile International Advertising Awards başarı belgesini aldı.
       1992 - Sopot - Polonya’da En Başarılı Aranjör ödülünü aldı.
       1995 - Sev ile Eurovision Türkiye birincisi oldu. Dublin’deki yarışmadan 16.lıkla döndü.
       1997 - Garanti Bankası - Sucu Çocuk jingle’nı yaptı.
       1998 - Yapı Kredi Bankası - Bankacılık Üssü jingle’ı ile Kristal Elma Başarı Belgesini aldı. Garanti Bankası - Balıkçı jingle’ı ile Kristal Elma aldı.
       1999 - Duruşma filminin Müziklerini yaptı.
       2000 - Sersem Kocanın Kurnaz Karısı ile Afife Jale En İyi Besteci ödülüne layık görüldü. Kendine ait bestelerin yer aldığı albüm çalışmalarına başladı.
       2001 - Yadigar adlı albümün çalışmalarını tamamladı.
       2002 - Reklam müziği, beste çalışmaları ve televizyon programının yanısıra, 2003 yılı başında vizyona girecek Gülüm adlı sinema filminin müziğini tamamladı. Yadigar albümündeki “Mesaj” adlı çalışması 2003 Ocak ayı içinde dünya pazarlarına çıkan DJ Rarin’in SIDDHARTA albümünde yer aldı.
       2003 - Saat Sabahın Dokuzu adlı albümün çalışmalarını tamamladı.
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları