'Gülümse' dediler, hayatını kurtardılar

Baş ağrısı ve kusma şikayetiyle üç kere hastaneye giden ancak "migren" denilerek geri gönderilen 30 yaşındaki Thaline Moreira da Silva'nın ölümcül hastalığı, gülümsemesindeki asimetri sayesinde teşhis edildi.

'Gülümse' dediler, hayatını kurtardılar

Öğrenim hayatına Avustralya'da devam eden Brezilyalı Thaline Moreira da Silva'nın, baş ağrısı ve kusma sorunlarının kaynağı önce migren zannedildi. 

Şikayetleri nedeniyle 3 kez hastaneye giden genç kadın bu süreçte 8 kilo kaybetti. Hürriyet'ten Zeynep Ulukut'un haberine göre, 21 Kasım'da yoğun baş ağrısı yaşayan Silva dengesini kaybederek sehpanın üzerine düştü ve hastaneye gitti. Muayeneyi yapan ve gülümsemesini isteyen doktorlar, genç kadının gülümsemesinin asimetrik olduğunu fark etti. Tetkikler sonucunda gülümsemedeki asimetrinin nedeni ortaya çıktı. Sol tarafının felç olduğu belirlenen Silva'ya en ölümcül beyin tümörlerinden bir olan Glioblastoma Multiforme tanısı konuldu. Hemen ameliyata alınan Silva'nın beynindeki tümöre müdahale edildi.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Cerrahi müdale sonucunda hayatı kurtarılan Thaline'in ikinci bir ameliyat olması ya da ihtiyacı olan radyoterapi ve kemoterapiyi görmesi için sigortası gerekli imkanı sağlamadı.

'Gülümse' dediler, hayatını kurtardılar - 1

"KANSERLE SAVAŞMAYA HAZIRIM"

Thaline Moreira da Silva'nın yaşamına devam etmesi ve Brezilya'daki evine geri dönmesi için bir yardım kampanyası başlatıldı. Silva ona verilen destekler sonucunda kanserle savaşmaya hazır olduğunu söylüyor.

GLİOBLASTOMA MULTİFORME NEDİR?

Glioblastoma multiforme (GBM) erişkin yaş grubunda en sık görülen primer beyin tümörü. Tedavi edilmesi en zor olan tümörler grubundaki GBM, erişkinlerde kansere bağlı ölüm nedenleri arasında üçüncü veya dördüncü sırada yer alırken, çocuklarda ikinci sırada görülüyor. Belirtileri yaklaşık 3-6 ay içersinde belli oluyor. En sık görülen belirtileri ise baş ağrısı, hafıza kaybı, havale ve davranış değişiklikleri. Tümör büyüdükçe, baskı yaptığı yerin özelliğine göre bazı beden işlevlerinde kayıplar ortaya çıkabiliyor.

Sayfa Yükleniyor...