Türk doktorun 'burun tekniği' literatüre girdi

KBB Uzmanı Doç. Dr. Eren Taştan, çoğunlukla başarısız estetik ameliyatlar sonucu burunda oluşan çökme düşme ya da eğrilme sorununa, ''verev kesme'' tekniğiyle çözüm bularak dünya literatürüne girdi.

Türk doktorun 'burun tekniği' literatüre girdi

Doç. Dr. Eren Taştan, çoğunlukla estetik nedeniyle yapılan burun ameliyatlarında, yanlış teknikler dolayısıyla, burun iskeletinden fazla kıkırdak alınan hastaların sonraki dönemlerde burunda çökme ya da düşme sorunlarıyla karşılaştığını belirtti.

Bu kişilerin hem görüntülerinden rahatsız olduğunu hem de nefes alma problemleri yaşadığını anlatan Taştan, bu sorunu düzeltmek için de ikinci bir ameliyata ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 

VEREV KESME YÖNTEMİ NEDİR?

Burun sağlığı ve estetiği konusunda başarısız ameliyat geçirmiş hastalar için kullanılan mevcut cerrahi tekniği yetersiz bularak, yeni arayışlar içine girdiğini ve yaptığı çalışmalar sonucunda ''verev kesme'' tekniğini bulduğunu anlatan Taştan, yöntemin burnun doğal yapısına en uygun şekilde kıkırdak hazırlamaya imkan verdiğini bildirdi.

Medimagazin'de yer alan habere göre Taştan, "Hastaların burun kıkırdak iskeletini gerekirse yeniden oluşturarak sorunlarına kalıcı çözüm sağlıyoruz. Bu hastaları yeniden güzel, doğal, esnek ve daha rahat nefes alabilecekleri bir buruna kavuşturuyoruz'' şeklinde konuştu.

Türk doktorun 'burun tekniği' literatüre girdi - 1

''YENİ TEKNİK BİRÇOK ÜLKEDE UYGULANMAYA BAŞLADI''

Kaburga kıkırdağının kişinin vücudundan yaklaşık 2 santim bir kesi ile alındığını ifade eden Taştan, ''Dokulara zarar verilmeden, yaklaşık 3 santimlik bir parça alıyoruz. Kaburga alınan yataktaki dokulara dikkatli davranıldığında önemli bir sorunla karşılaşılmıyor ve alınan kaburga kıkırdağı tekrar oluşuyor'' ifadelerini kullandı. 

Bu tekniği 250'nin üzerinde hastaya uyguladıklarını ve bu kişilerde herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını anlatan Taştan, Uluslararası Jama Yüz Plastik Cerrahisi dergisinde yayımlanan tekniğin, başarısız burun ameliyatlarının düzeltilmesinde birçok ülkede uygulanmaya ve uluslararası toplantılarda anlatılmaya başlandığını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...