2017 Jo Nesbo yılı olacak

Nesbo’nun yayıncısı yeni bir Harry Hole romanı ve Hollywood yapımı bir sinema projesi ile 2017 yılını Jo Nesbo Yılı ilan etti.

2017 Jo Nesbo yılı olacak

19 Ekim 2016 Çarşamba günü çoksatan Norveçli polisiye yazarı Jo Nesbo Frankfurt Kitap Fuarı’nda tüm dünyadan yayıncıları ile bir araya geldi. Toplantıda, yayıncılar dünya çapında 30 milyon satış rakamına ulaşan Jo Nesbo kitaplarının başarısını kutlayıp kampanyalarını, yayıncılık girişimlerini, reklam faaliyetlerini ve kendi ülkelerindeki okur buluşmalarını paylaştı.  

Nesbo’nun yayıncısı yeni bir Harry Hole romanı ve Hollywood yapımı bir sinema projesi ile 2017 yılını Jo Nesbo Yılı ilan etti.  

Jo Nesbo yılı, ocak ayında yayımlanışının yirminci yılı kutlanacak olan Nesbo’nun ilk Harry Hole romanı Yarasa ile başlıyor. Harry Hole serisinin on birinci kitabı The Thirst (Açlık) son dört yılda yayımlanacak ilk eser olacak. Mart ayında Norveç’ten başlayarak mayıs ayında İngilizce çevirisiyle uluslararası platformda satışa sunulacak. 

2017 Ekim ayında, Michael Fassbender, Kardan Adam romanının beyaz perde uyarlamasında Harry Hole rolünü üstlenecek. Yönetmen koltuğunda Tinker Tailor Soldier Spy, Let the Right One In filmlerinin de yönetmeni olan Tomas Alfredson var. Bunların yanında, beş İngilizce film ve bir de televizyon dizisi projesi geliştirilme aşamasında.  

Jo Nesbo’nun ajansı Salomonsson Ajansı’ndan Niclas Salomonsson “Nesbo’nun Harry Hole karakterini geniş bir yelpazede bu kadar yaratıcı ve tutkulu bir atmosferde yayımlayabilmek ve çok sayıda ülkeden yayıncıların bir araya gelerek olağanüstü başarılarını paylaşmaları inanılmaz. Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey olduğuna ve uluslararası bir buluşmanın hepimizin Jo Nesbo algısını geliştirmeye yardımcı olacağına inanıyorum” dedi. 

Vintage Books Genel Müdürü Faye Brewster  “Yayıncıları olarak, Jo’nun dünyanın dört bir yanından, elli farklı dil konuşan hayranlarına, bu yeni Jo Nesbo Yılı’nda çeşitli kampanya ve girişim deneyimlerini paylaşmaları için en iyi şekilde hizmet edeceğiz. 2017 yılında yayın hayatına başlayacak olan okurlara yönelik haber bültenimiz, üzerinde birlikte çalışmaktan kıvanç duyduğumuz girişimlerden biri olacak” dedi.  

Jo Nesbo “Bu kadar çok yayıncımla Frankfurt’ta bir araya gelmek harika” dedi.  

Sayfa Yükleniyor...