2017 yazının festival programı (Kim, nerede sahne alacak?)

Ha geldi, geliyor, biraz geç mi kaldı, haziran ortasında böyle kış havası mı olur., derken olanlar oldu. Sıcaklar birden bastırıverdi. Yaz bu yıl biraz geç ama hayli dik açıyla, bodoslama geliverdi. Yaz demek, daha çok müzik, daha çok konser ve festival demek. Açık alanlarda ve mekanlarda yapılan festival ve konserlerimize gelin hep birlikte göz atalım…

2017 yazının festival programı (Kim, nerede sahne alacak?)

BU YAZ DA BİZ BİZEYİZ

Görünen o ki bu yaz da ülkemize dünya starları uğramayacak. Bu yaz da biz bizeyiz. Ama biz birbirimize kenetlenerek bu zor zamanların da üstesinden geliriz. Çetin Altan’ın hep söylediği gibi enseyi karartmaya gerek yok. Gelemeyen dünya starına, yapılamayan festivale, olamayan konsere değil bardağın dolu tarafına odaklanalım. Elimizde biz bize oluşturduğumuz yine şahane bir liste var. Bu yaz kendi içimize dönelim, ruhumuzu bu topraklardan çıkan efsane seslere, sözlere, melodilere bırakalım.

İSTANBUL’DA FESTİVAL GİBİ YAZ

Önce bir türlü vazgeçemediğimiz, her fırsatta kaçıp gitmek istesek de yine kuzu kuzu geri geldiğimiz, ne kavgamızın ne sevdamızın bitebildiği canımız, ciğerimiz İstanbul’umuzla başlayalım. Evet bu yıl One Love Festivali ve bazı diğer festivaller yapılamıyor. Ufukta pek dünya starı da görünmüyor ama yine de bu yaz İstanbul’da kalanlara, yazın büyük bölümünü burada geçirmek zorunda olanlara yine yaz boyu yetecek kadar konser ve festival mevcut. 

2017 yazının festival programı (Kim, nerede sahne alacak?) - 1

BIG BURN VE ELECTRONICA FESTİVALLERİ SUMA BEACH’TE

Elektronik müzikseverler bu yaz Suma Beach’i mesken edinecek. İstanbul’un en popüler beach’lerinden gecesi sabah, sabahı gece edilen Suma Beach’te önce Big Burn İstanbul Festivali yapılacak. 21 Temmuz’da başlayacak festival 24 Temmuz’a dek sürecek. En klişe tabirle “deniz, kum, güneş” üçgeninde 3 gün boyunca elektronik müziğin önemli isimleri 5 ayrı sahnede performans yapacak. Yaşayan techno efsanesi Richie Hawtin, Türkiye'de ilk defa sahne alacak Luciano, Loco Dice, Dixon ve Nicole Moudaber başta olmak üzere birçok sanatçı bu festivalde bir araya geliyor. Suma Beach’te 29-30 Temmmuz tarihleri arasında rüştünü çoktan ispat eden Electronica Festival var. 2004’ten bu yana 600’dan fazla müzisyeni müzikseverlerle buluşturan Electronica’da bu yıl yine oldukça zengin bir kadro sahne alacak. 

BABYLON SOUNDGARDEN, EYLÜL’DE KAMPLI GELİYOR

Duydunuz zilin sesini. Hazırlıklar başlasın. Daha önceki yıllarda yaz başında yapılan, genellikle yazın açılışını yapan Babylon Soundgarden Festivali, bu yıl 9 Eylül’de festivalseverleri Kilyos’a bekliyor. Bu yıl ilk kez kamplı olarak yapılacak festivalde Gorgon City, The Drums, Sevdaliza, Kadebostany, Whilk & Misky, Wax Tailor ve Hey Douglas başta olmak üzere birçok isim performans yapacak.

METALCİLERİN ZİRVESİ “ROCK OFF” 29 TEMMUZ’DA

Elektronik müzik festivallerine gelen DJ’ler dışında yabancı müzisyen ve grupları belki de bu yaz sadece Rock Off’da izleyebileceğiz. Metal müziğin zirvesi “Rock Off” bu yıl 4. kez yapılıyor. 29 Temmuz’da Uniq Açıkhava Sahnesi'nde gerçekleşecek festivalde bu yıl
kendi prodüksiyonları olan görkemli Viking sahnesi ile konser verecek Amon Amarth başta olmak üzere death metal efsanesi Bloodbath,  Napalm Death gibi gruplar sahne alacak.

 HARBİYE AÇIKHAVA VE MARİNA ARENA’DA YAZ BOYU KONSERLER

İstanbul’un en güzel açık hava sahnelerinden Harbiye Açıkhava Tiyatrosu bu yaz da bizimle. Geçen yıl yıkılıp tadilata gireceği konuşuluyordu. Birçok müzisyen “burada şimdilik son konserimiz” diye sahneye çıkmıştı ama o beklenen tadilat şimdilik ertelenmiş gözüküyor. Harbiye Açıkhava sahnesi bu yaz da birçok konsere ev sahipliği yapacak. Haziran sonu Atlantis Yapım’ın organize ettiği konserlerle yaz Harbiye’de coşkulu başladı. Şebnem Ferah’tan Teoman’a, MFÖ’den Kenan Doğulu’ya kendi kulvarlarının en iyileriyle perde açıldı. Temmuz başında yaz coşkusu Tarkan’la devam edecek. Yeni albümüyle Tarkan, her yıl eylül başında yaptığı konserlerini bu yıl daha erkene çekti. Tarkan yeni şarkılarıyla sıcaktan kavrulan İstanbul’u daha da ateşe verecek.

2017 yazının festival programı (Kim, nerede sahne alacak?) - 2

SILA’DAN SERTAB ERENER’E HARBİYE’DE YILDIZLAR GEÇİDİ

Tarkan’dan sonra Solfej Organizasyon ve Kerki Prodüksiyon imzalı konserlerle Harbiye’de yaz devam edecek. 22-23-24-25 Temmuz’da Sıla ile başlayacak konserler 27 Temmuz’da Duman’la, 28 Temmuz’da Goran Bregoviç’le devam edecek. 29 Temmuz’da Sibel Can, 30 Temmuz’da Pentagram, 31 Temmuz’da ise özel şovuyla Sertab Erener sahnede olacak. Sertab, hem oda müziği konseptini Harbiye Açıkhava’ya taşıyacak, hem de 25. yılına özel hazırladığı kabareyi ilk kez görücüye çıkaracak. Candan Erçetin’in Harbiye çıkarması ise 9 Ağustos’ta.

İSTANBUL’DAN SONRA EGE KIYILARINA YAZ TURNESİ

Solfej ve Kerki ikilisi, Harbiye Açıkhava kadrosunu yaz boyu Bodrum, Çeşme, Ayvalık, Altınoluk ve Marmaris’te yer alan Amfi Tiyatro’lara taşıyacak. Harbiye’den farklı olarak Ata Demirer, Deniz Seki, MFÖ, Yılmaz Erdoğan da Ege’nin amfi tiyatrolarında performanslar yapacak. Deniz Seki’nin ilk İstanbul konseri ise 5 Ağustos’ta Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda…

TUZLA’YA CAN SİMİDİ GİBİ YETİŞEN MARİNA ARENA

Tuzla Marina’da yaz başında açılan Marina Arena, o bölgeye can simidi gibi yetişti. Müzikseverlere denize sıfır konser izleme imkanı sunan mekanın açılışını Murat Boz ve Ajda Pekkan yapmıştı. İstanbul’un merkezi noktalarından ücretsiz servislerle ulaşabileceğiniz Marina Arena’da yaz boyu konserler devam edecek. Örneğin 8 Temmuz’da Nilüfer sahnede olacak. “Yeniden Yeni Yine” albümüyle 2017’nin ilk hediyesini veren Nilüfer’in bu konseri, İstanbul’da bu yazın ilk konseri olacak. Marina Arena’da 29 Temmuz’da Ferhat Göçer, 30 Temmuz’da Şevval Sam, 5 Ağustos’ta bu yazı hem yeni albümü hem de Yaşar Gaga’nın albümünde yer alan “Bi Cacık Olmaz” şarkısıyla ele geçiren Serkan Kaya var. 26 Ağustos’ta ise Teoman efsanesi denize sıfır kaçmaz.
2017 yazının festival programı (Kim, nerede sahne alacak?) - 3

ANADOLU’NUN DÖRT BİR YANINA ROCK FESTİVALİ

Umut Kuzey, Anadolu’nun dört bir yanına rock festivali götürmeye kararlı. Bu zor zamanlarda Umut’un ve şahane organizasyon ekibi Milyon Yapım’ın büyük özverileri ve çabalarıyla memleketin dört bir yanında; yüksek standartlarda rock festivalleri yapılmaya başlandı. “Belki şehre bir festival gelir” diye bekleyen genç nesil için bu festivaller çok kıymetli. Önce çıkmaza giren Zeytinli Rock Festivali’ni yeniden şaha kaldırdı Umut. Birkaç yılda festival Zeytinli sınırlarını aşacak kapasiteye geldi. Sadece Zeytinli ile yetinmedi üstelik. Geçtiğimiz yıl Kuşadası Gençlik Festivali’ni hayata geçirdi.

ZEYTİNLİ VE KUŞADASI YETMEDİ, ADANA VE SAMSUN EKLENDİ

İki festival de onu kesmedi, bu yıl Adana ve Samsun’u da festival listesine ekledi. İki çetin ceviz şehirde, sorunsuz iki festival yaptı. Samsun’daki festivale yakından şahit oldum. Neredeyse bütün Karadeniz, Samsun’a akmıştı. Büyük bir coşku yaşandı 3 gün boyunca. Her iki şehirde de Selda Bağcan’dan Teoman’a, MFÖ’den Şebnem Ferah’a Türk rock sahnelerinin üç kuşak efsaneleri bir araya geldi.  Umut’un yarattığı bu festival markaları, hem yapıldıkları şehri her bakımdan kalkındırıyor, ekonomilerine büyük katkı sağlıyor hem de özellikle genç nesle, henüz bu müzisyenleri sahnede izleme fırsatı bulamamış öğrencilere “ilaç” gibi “hayat” takviyesi gibi imdada yetişiyor.

2017 yazının festival programı (Kim, nerede sahne alacak?) - 4

BAŞKA ORGANİZATÖRLERE İLHAM OLDU

Öyle büyük ilgi gördü ki festivaller, başka organizatörleri de atağa geçirdi. Bilirsiniz bizim topraklarda çok meşhurdur. Biri bir şey yapıp başarınca, diğerleri özgün, yeni bir şey üretmek yerine hemen onu taklit eder. Umut’un Anadolu’ya rock açılımından ilham alan bir organizasyon şirketi şimdi yakın tarihlerde Bodrum’da bir rock festivali düzenliyor. Bu zor dönemde herkesin işi rast gitsin isterim elbette. Ama biraz daha “özgün” biraz daha yaratıcı olunursa yapılan işlerin başarıya ulaşacağını da hatırlatmak isterim.

SIRADA KUŞADASI VE ZEYTİNLİ VAR

Umut Kuzey ve Milyon Yapım müzikseverleri Adana ve Samsun’dan sonra 5 Temmuz’da Kuşadası’na bekliyor. MFÖ’den Moğollar’a; Mor ve Ötesi’nden Feridun Düzağaç’a; Teoman’dan Manga’ya; Şebnem Ferah’tan Hayko Cepkin’e daha da coşkulu bir kadro 5 gün boyunca Kuşadası’nda olacak. Bu yazın finaliyse şüphesiz 24 - 27 Ağustos tarihleri arasında Zeytinli Rock Festivali’nde yapılacak. Esas coşkuyu bir de orada görün, diyorum.

Sayfa Yükleniyor...