Anadolu’da 4000 yıl önce ocakta ne pişiyordu?

Anadolu’da 4000 yıl önce ocakta ne pişiyordu? Halil İnalcık’a göre Osmanlı tarihinde efsane olarak gelişen ve yıllardır yanlış bilinen olaylar hangileri? Venedik arşivinden Osmanlı tarihini yeniden yazdıracak hangi belgeler çıktı? Gibi sorulara cevap arayan Zaman Treni, raflardaki yerini aldı

Anadolu’da 4000 yıl önce ocakta ne pişiyordu?
Anadolu’da 4000 yıl önce ocakta ne pişiyordu? - 1

Zaman Treni renkli bir tarih yolculuğuna çıkarıyor okurları. Özlem Kumrular ve Mehmet Perinçek’in önemli tarihçiler ve uzmanlarla yaptığı söyleşiler yukarıdaki soruların yanıtlarını ve daha nice ilginç tarihi gerçekleri ortaya koyuyor.  

Osmanlı’dan Japonya’ya, samuraylardan canavarlara, Fatih Sultan Mehmed’den Atatürk’e geniş bir coğrafyada, renkli tarihi kişiliklerle müthiş bir seyahat…  

YAZARLAR HAKKINDA

Doç. Dr. Özlem Kumrular: 1974’te İstanbul’da doğdu. Lisansını Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde, yüksek lisansını aynı üniversitenin Tarih Bölümü’nde, doktorasını ise İspanya’da Salamanca Üniversitesi’nde yaptı. 16. yüzyıl Avrupa-Osmanlı ve Akdeniz tarihi üzerinde çalıştı. Yayımlanmış çok sayıda kitabı bulunan Kumrular, halen Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğretim üyesidir.  

Dr. Mehmet Perinçek: 1978’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2005-2006 öğretim yılında Moskova Uluslararası İlişkiler Devlet Enstitüsü’nde, 2010-2011 öğretim yılında Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsü’nde misafir araştırma görevlisi olarak çalıştı. On beş seneyi aşkın zamandır Rus-Sovyet devlet arşivlerinde “Türk-Sovyet İlişkileri” ve “Ermeni Meselesi” üzerine araştırmalar yapıyor. Bu konular üzerine birçok makalesi ve kitabı var. “Sovyet Arşiv Belgelerinin Işığında Türk-Sovyet Askeri İlişkileri: Doğu Cephesi (1919-1922)” başlıklı doktora tezini yazdı.  

Sayfa Yükleniyor...