Venedik Bienali'nde Cevdet Erek'ten ÇIN işi sergilenecek

Venedik Bienali 57. Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu’nda Cevdet Erek’in ÇIN başlıklı işi yer alacak.

Venedik Bienali'nde Cevdet Erek'ten ÇIN işi sergilenecek

Venedik Bienali 57. Uluslararası Sergisi Türkiye Pavyonu’nda, sanatçı Cevdet Erek’in ÇIN başlıklı işi yer alacak. Türkiye Pavyonu, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) koordinasyonunda 13 Mayıs - 26 Kasım 2017 tarihleri arasında Venedik Bienali’nin ana mekânlarından Arsenale’deki Sale d’Armi’de, Fiat sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Bu yıl Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda yer alacak ÇIN başlıklı işin kavramsal çerçevesi, 27 Şubat Pazartesi akşamı Salon İKSV’de düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya sanatçı Cevdet Erek’in yanı sıra İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ile Türkiye Pavyonu Sponsoru Fiat adına Tofaş Kurumsal İletişim Direktörü Arzu Çolakoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner “İstanbul Kültür Sanat Vakfı olarak 2004 yılından bu yana yurtdışında etkinlikler gerçekleştiriyor, 2007 yılından bu yana da Venedik Bienali’ndeki Türkiye Pavyonu’nun koordinasyonunu üstleniyoruz. Başlangıcından bu yana bu çalışmalarımızla amaçladığımız Türkiye ve global ölçekteki kültür-sanat evreni arasında kalıcı ve sürekli bir etkileşim sağlamak oldu. Venedik Bienali’nde 2014 yılında, 21 destekçinin de katkılarıyla başardığımız kalıcı mekân tahsisi, bu açıdan da büyük bir önem taşıyordu. Bu düzenli katılımımızın, ülkemizin kültür-sanat alanındaki üretim ve başarılarının yurtdışında yankı bulması için çok önemli bir platform sağladığına inanıyoruz” dedi.

Fiat adına konuşma yapan Tofaş Kurumsal İletişim Direktörü Arzu Çolakoğlu “2011, 2013 ve 2015 yıllarında olduğu gibi 2017 yılında da, Türkiye Pavyonu’na ana markamız Fiat ile destek olmaya devam ediyoruz. Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda yer alan işlerin destekçisi olmaktan ve ülkemizin yurt dışında temsil edilmesine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Cevdet Erek sunuşunda, 2000’li yılların sonlarından beri üretmekte olduğu Ritimler Mekânı, Cetveller ve Ritim Çalışmaları ve Ses Süslemeleri adlı iş serileri ve diğer işlerinde kullandığı bazı yöntem ve kavramları; sesler, görüntüler ve toplantı sırasında yaptığı çizimlerle örnekledi.

Sayfa Yükleniyor...