"We need to move urgently" Moda Sahnesi'nde

Taldans’ın son oyunu "We need to move urgently" bu akşam ve yarın akşam Türkiye’de ilk kez emwap Festivali kapsamında Moda Sahnesi’nde 20:30’da seyirci karşısına çıkıyor.

"We need to move urgently" Moda Sahnesi'nde

31 Mart akşamı gösteriden sonra sanatçıların da katılımıyla performans üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecektir.

Kentin duvarlarından birinde “Dışarıda çok güzel bir karmaşa var, nasıl içeride durabiliyorsun?” okunuyor.

Başka bir kent duvarındaysa “Özgür alanlara ihtiyacımız var, kısıtlanmış düşlere değil” yazıyor.

"We need to move urgently" Moda Sahnesi'nde - 1

“We need to move urgently” bir süre önce burada devam eden süreçleri ele alıyor. Bu nedenle eser de olayların kendisi kadar aktüel. Ama elbette bu deneyi öneren binlerce insan değil de yalnızca üç kişi var. Bu üç kişi birlikte hareket etmenin yeni sanatsal, toplumsal ve bilimsel modellerini açık yüreklilikle test etme yolunu benimsiyor. Sonuç olarak onların nasıl etkileşime girdiğini anlamlandıracak olan seyirciden başkası değil. ” Pieter T’Jonck

Konsept:
Taldans
Yaratım: Filiz Sızanli, Mustafa Kaplan, Vania Rovisco
Işık Tasarım: Jan Maertens
Işık uygulama: Turan Tayar
Sanatsal Tavsiye: Zhana Ivanova, Pieter T’Jonck, Cevdet Erek, Marcus Roviscob
Proje yönetimi: Fırat Kuşçu, Valerie De Visscher
Yapım: Platform 0090/Taldans
Ortak yapım: wpZimmer, Buda, Fabrik Potsdam

EMWAP Festivali

(European Middle West Arts Project/Avrupa Orta Batısı Projesi) Avrupa Kültür Programı tarafından finanse edilen EMWAP Festivali, Platform 0090 (Belçika), Arcola Theatre (İngiltere), Productiehuis Rotterdam (Hollanda) ve Talimhane Tiyatrosu (Türkiye) işbirliği ile hepsi de Doğu’yla Batı arasındaki melez alan üzerine düşünen altı yapımı sunar.

Performanstan dans ve tiyatroya kadar çeşitlilik gösteren bu yapımların hepsi de son iki yıl içinde üretildi. Üreticileri farklı ülkelerde üreten, farklı ülkelerden gelen, farklı ülkelerden farklı sorunları ele alan sanatçılardır.

Bu durum eserleri nasıl etkiliyor? Sanatçıların ürettikleri bağlamın değişiyor olması yaratımların içeriğine sızıyor mu? Farklı sanat geçmişleri ve birikimleri olan yaratıcıların bir araya gelmesi melez bir prodüksiyonun ortaya çıkmasıyla mı sonuçlanır? Eserin seyirci tarafından alımlanmasında gösterinin icra edildiği yerin bağlamı bir farklılık yaratır mı?

Sayfa Yükleniyor...