Albay Çiçek ikinci kez tutuklandı

'İrtica ile Mücadele Planı' belgesinde imzası olduğu iddia edilen Albay Dursun Çiçek, terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklandı.

Albay Çiçek ikinci kez tutuklandı

'İrticayla Mücadele Eylem Planı' başlıklı belgede ıslak imzası bulunduğu öne sürülen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.


Albay Dursun Çiçek, sabah saat 10.00 sularında İstanbul Adliyesi'ne geldi. 4.5 ay önceki ilk sorgusunda, fotokopi üzerinden ifade veren ve suçlamaları reddeden Çiçek, bu kez ıslak imzalı belge ortaya çıktıktan sonra savcılar tarafından sorgulandı ve 3 saatlik ifadenin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Albay Çiçek, saat 21.30 sularında adliyeden çıkarılarak Merkez Komutanlığı'na oradan da Hastal Askeri Cezaevi'ne götürüldü. Çiçek'in terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklandığı belirtildi.


Çiçek'in, savcılıktaki sorgusunda, belgenin altındaki imzanın kendisine ait olduğu iddialarını reddettiği kaydedildi.

YARBAY TUTUKLANDI
Öte yandan, dün gündüz saatlerinde Dursun Çiçek ile Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen biri emekli 5 askeri personelin, savcılık sorgularının ardından İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildiği, burada hakim karşısına çıkan bu kişilerden bir yarbayın tutuklandığı, biri emekli 4 askeri personelin ise haklarında adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verilerek serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bu kişilerin tamamının, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarca sürdürülen başka bir soruşturma kapsamında Karadeniz Ereğlisi'nden getirildikleri kaydedildi. Bunun Poyrazköy'deki kazılarla ilgili yürütülen soruşturma olduğu belirtiliyor.




Taraf gazetesinde 12 Haziran'da yer alan ''İrticayla Mücadele Eylem Planı'' hazırlandığı ve bu planda Deniz Kurmay Albay Çiçek'in imzası bulunduğuna ilişkin haber üzerine Albay Çiçek, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılar tarafından ifadesine başvurulmak üzere savcılığa çağrıldı.

Çiçek'in de aralarında bulunduğu 9 muvazzaf subay, 30 Haziran'da getirildikleri Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde Zekeriya Öz'ün de aralarında bulunduğu Cumhuriyet savcılarına ifade verdi.

Savcılık ifadesinin ardından tutuklanması istemiyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Çiçek, gece geç saatlere kadar süren mahkemedeki işlemlerinin ardından TCK'nın 314/2. maddesi uyarınca ''silahlı terör örgütü üyesi olmak'' suçundan tutuklandı.

Dursun Çiçek, kararın ardından 1 Temmuz'da saat 01.00 sıralarında Hasdal Askeri Cezaevi'ne konuldu. Avukatı ise adliyeden ayrılmadan ''tutukluluğa itiraz'' dilekçesini mahkemeye sundu.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarının ''itiraz'' talebi hakkında mütalaalarını bildirmelerinin ardından talebi değerlendiren mahkeme heyeti, askeri savcılığın soruşturmasının yer aldığı dosyayı da inceledikten sonra ''delil yetersizliği'' nedeniyle Çiçek'in tahliyesini kararlaştırdı.

Albay Çiçek, bu kararın ardından tutuklu bulunduğu Hasdal Askeri Cezaevi'nden saat 21.00 sıralarında tahliye edildi.

Çiçek'in adı, üçüncü ''Ergenekon'' iddianamesinde de hakkındaki soruşturma devam eden şüpheliler arasında yer alıyor.

SAVCI VE HAKİMİ ŞİKAYET ETTİ
Albay Çiçek, 23 Temmuz'da Zekeriya Öz'ün de aralarında bulunduğu ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılar ile tutuklanmasına karar veren Hakim Rüstem Eryılmaz'ı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet etti.

Çiçek, 7 Ağustos'ta ise kendisiyle ilgili ''maksatlı ve gerçek dışı bilgileri içerecek şekilde yayın yaptığını'' iddia ettiği bazı televizyon kanallarıyla ilgili gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle RTÜK üyeleri hakkında da ''görevi ihmal'' suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, belge için "kağıt parçası" ifadesini kullanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde "meçhul ihbarcı" tarafından savcılığa belgenin ıslak imzalı hali olduğu iddia edilen bir belge gönderilmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Yöneticilerin zanlıları yargıya teslim etmesi gerekir" demişti.


Sayfa Yükleniyor...