"Aptal olma, harekete geç!!!"

Greenpeace Akdeniz tarafından Türkiye’ye getirilen Aptallık Çağı (The Age of Stupid) filminin galası yapıldı.

"Aptal olma, harekete geç!!!"

Greenpeace'den yapılan açıklamada şunlar yazılı:

Sanat ve iş dünyasının önde gelen isimleri ve politikacıların katıldığı gecenin açılışını Yılmaz Erdoğan yaptı. 45 ülkeden sonra ’de de galasını gerçekleştiren film, 9 Ekim’de BKM’de vizyona giriyor.

Gecenin açılış konuşmasını ve ev sahipliğini yapan Yılmaz Erdoğan, iklim değişikliğinin, her bireyin ciddiye alması gereken bir konu olduğunu söyleyerek “Ancak aptallıktan değil ahmaklıktan korkmak lazım. Aptal ne yaptığının farkında olmaz ama ahmak herşeyin farkında bir zekaya sahip olsa da, bilim insanlarının uyarılarını hiçe sayarak bile bile kendi çıkarı için dünyanın sonunu hazırlayan adımları atmaya devam eder” dedi. Filmin çok başarılı bir sinema eseri olduğunun da altını çizen Erdoğan “Size iyi seyirler dileyemiyorum çünkü az sonra izleyeceğiniz filmin amacı iyi vakit geçirtmek değil eğer bizler bir şey yapmazsak dünyanın geleceğinin ne olabileceğine dair bir fikir vermek” dedi.

Greenpeace Akdeniz Genel Koordinatörü Dr. Uygar Özesmi de yaptığı konuşmada, Aralık ayında Kopenhag’da düzenlenecek İklim Zirvesi’ne dikkat çekerek “Çağımızın en büyük felaketi olan iklim değişikliği sorununu çözmek için Kopenhag İklim Zirvesi, belki de önümüzdeki son fırsat. Hükümet ve devlet başkanları sorumluluklarını kabul ederek bu zirveye katılmalı ve dünyamızı kurtaracak bir iklim anlaşması için masaya oturmalıdır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da ülkemizi temsil etmeli ve gezegenin kurtarılması için Türkiye’nin liderliğini ortaya koymalıdır” dedi.


Davetlilerin yeşil halıdan geçerek geldikleri gala gecesine TEMA Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Doğan, WWF Türkiye Başkanı Akın Öngör ve Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Genç gibi sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra  Açık Radyo Yayın Yönetmeni Ömer Madra, Umut Kurt, Eylem Yıldız, Sezgi Mengi, Mine Tugay, Şebnem Paker gibi ünlü isimler de katılarak iklim mücadelesine destek verdi.  

Beşiktaş Kültür Merkezi ve Dell Türkiye’nin katkılarıyla Türkiye’ye gelen ve vizyona giren filmde gelecek nesillerin bu çağı nasıl adlandıracağı sorgulanıyor: Film 21. yüzyıl tarihe, bütün bilimsel veriler ve çözümlerin ortada olmasına rağmen bu felakete izin veren insanların yaşadığı “Aptallık Çağı” olarak geçmemesi için bir çağrı niteliğinde. 6 bağımsız hikayede anlatılan, tüketim, savaş, iklim değişikliği, petrol ve alternatifleri gibi temalardan oluşan film; drama,animasyon ve belgesel karışımı bir yapım. Filmin amacı bilinçlendirmeye yönelik büyük değişimin bir parçası olmak, hükümetleri dünyadaki sıcaklık oranını iki derece düşürerek sabitlemeleri ve gezegenimizi insanlar ve diğer canlılar için yaşanabilir hale getirmeleri için global emisyon düzeylerini azaltacak uluslararası bağlayıcı anlaşmalar yapmaya teşvik etmek.

Sayfa Yükleniyor...