Bilişim bakanlığı bir zorunluluk

Türkiye'de bilişim sektörünü temsil eden iş insanları hızlı ve sağlam kalkınmay ve kaliteli demokrasi için acilen bilişim bakanlığı kurulmasını talep etti.

Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği (BİSİAD) Başkanı Osman Akın, için ''Bilişim Bakanlığının'', kurulmasının zorunluluk haline geldiğini söyleyerek, ''Bu sayede kopya kalkınma modellerinden ziyade, ülkemize özel bilişim odaklı bir kalkınma modeli geliştirilerek, büyüme hızlandırılabilir'' dedi.

Osman Akın, Gönlüferah Otel'de düzenlenen ''BİSİAD Sektör Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, bilişim sektörünün, küresel ekonomik krizden etkilenmesine rağmen büyümesini sürdürdüğünü belirtti.

Bilişim sektörünün, krize rağmen büyüme potansiyeliyle Türkiye'nin geleceği olduğunu vurgulayan Akın, bu nedenle sektörün çok ayrıntılı bir yol haritası çıkarması gerektiğini ifade etti.

Akın, sektörün gelişimi için yapılması gerekenlerle ilgili sürekli çalıştıklarını anlatarak, şunları söyledi:
''Bilişim Bakanlığı, artık Türkiye için bir zorunluluk. Bu sayede kopya kalkınma modellerinden ziyade, ülkemize özel bilişim odaklı bir kalkınma modeli geliştirilerek, büyüme hızlandırılabilir. Bu çalışmanın sonucu gerek Avrupa Birliği (AB) süreci, gerekse e-dönüşüm süreci hızlanacaktır. Sektörün büyümesiyle birlikte, eğitimli insan kaynağı ihtiyacı olacak ve eğitim kurumlarının da bu alanda yapacakları yatırımlarla işsizlik sorunu önemli ölçüde çözülecektir.''

Osman Akın, teknoparklarda yazılım firmaları için işleyişin kolaylaştırılmasını beklediklerine değinerek, en ciddi teknoloji tüketicisi olan kamu kuruluşlarının kanunlarda belirtilen yerli firmalardan satın alımlar yapıp, sektörün gelişimi konusunda destek olmalarını istedi.

''KAMBURLARIN KALDIRILMASI GEREKİYOR''
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker de Türkiye'deki şirketlerin büyük bölümünün küçük ölçekli olduğuna işaret ederek, 10-50 kişi arasında çalışanı olan yaklaşık 150 bin firmada yüzde 3 oranında daralma yaşanmasının, ekonomik krizin boyutunu ortaya koyduğunu söyledi.

Geçen yıl yaşanan gerilemenin, bu yıl yerini toparlanmaya bıraktığını dile getiren Parseker, TOBB'un, bu yıl için yüzde 6 civarında büyüme öngörüsünde bulunduğunu kaydetti.

Parseker, yüksek ve istikrarlı ekonomik büyüme için ''güçlü ekonomi'' ve ''kaliteli demokrasi'' gerektiğini ifade ederek, ''Ülkemizin bu yolda çözümler üretmesi için yasal sorunların bir an önce çözülmesi ve girişimcilerin üstündeki kamburların kaldırılması gerekiyor. Hızlı şekilde girişimcilerin yolunu açıp onlara destek olursak, önümüzde büyük gelişim ivmesi var'' diye konuştu.

Toplantıda, 19 yeni BİSİAD üyesine, katılım belgesi verildi.

Sayfa Yükleniyor...