HDP'li milletvekillerinden AYM önünde oturma eylemi

HDP'li tutuklu milletvekillerinin dosyalarının karara bağlanmasına ilişkin taleplerini iletmek üzere Anayasa Mahkemesine gelen partili milletvekilleri, randevu taleplerinin kabul edilmemesi üzerine oturma eylemi yaptı.

HDP'li milletvekillerinden AYM önünde oturma eylemi

Tutuklu milletvekillerinin dosyalarının karara bağlanmasına ilişkin taleplerini iletmek üzere Anayasa Mahkemesine gelen HDP milletvekilleri, randevu taleplerinin kabul edilmemesi üzerine oturma eylemi yaptı.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım öncülüğündeki partili milletvekilleri, tutuklu vekillerin dosyalarının karara bağlanması talebini iletmek için Anayasa Mahkemesine önünde toplandı. Randevu taleplerinin kabul edilmemesi üzerine HDP'li milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi önünde bir süre oturma eylemi yaptı.

HDP'li milletvekillerinden AYM önünde oturma eylemi - 1

Oturma eylemin ardından açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Yıldırım, 4 Kasım 2016 tarihinden bugüne kadar yapılan operasyonlarda partinin 15 milletvekilinin tutuklu olduğunu söyledi.

Yıldırım, 225 gündür Anayasa Mahkemesinden bir imtiyaz beklemediklerini belirterek, "Daha önce vermiş olduğu içtihat niteliğindeki kararlarına uymasını bekliyoruz. Biz bu ülkede demokratik siyasete halk iradesine yapılmış bir darbeye ortak olması bir yana hukuk ve yargı marifetiyle bu darbenin ortadan kaldırılmasına hizmet edecek bir karar almasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün MİT tırları davasında tutuklanmalarının 92'nci gününde serbest bırakıldıklarını hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

HDP'li milletvekillerinden AYM önünde oturma eylemi - 2

"Anayasa Mahkemesi o zaman doğru bir karar verdi. Bir hukuksuzluğu kaldırmak adına tutukluluk haline son verdi. 2 gazeteci için tez canlılığı gösteren Anayasa Mahkemesi, bu ülkede 6 milyon insanın oyuna mazhar olmuş aileleri ile birlikte 20 milyonun iradesini taşıyan bir partinin 2 genel başkanı ve ilgili 11 milletvekili ile ilgili suskunluğunu korumaktadır. Karar vermedikleri ve hukukun tecelli etmediği her gün kendi kurumsal kimliklerine de mesafe koyuyorlar. Kendimiz için özel bir karar beklemiyoruz. 2 gazeteci için 92 günde verilen bir karar parlamentonun üçüncü büyük partisinin milletvekilleri için neden verilmiyor?"

Ahmet Yıldırım, Anayasa Mahkemesinin bu tavrına karşılık farklı eylemlerin gelecek günlerde de devam edeceğini kaydetti.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Ankara
  • Halkların Demokratik Partisi

Sayfa Yükleniyor...