"Islak imza"da kumpas davasında 2 tahliye

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'e, Ergenekon davasında delil kabul edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' belgesinde ıslak imzası bulunduğunu öne sürerek "kumpas" kurduğu gerekçesiyle 3'ü tutuklu 18 sanığın yargılandığı davada, 2 tutuklu sanık tahliye edildi.

"Islak imza"da kumpas davasında 2 tahliye

FETÖ'nün, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'e, Ergenekon davasında delil kabul edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinde ıslak imzası bulunduğunu öne sürerek "kumpas" kurduğu gerekçesiyle o dönemde Adli Tıp Kurumu, polis ve jandarma kriminal laboratuvarlarında görevli 18 kişinin yargılandığı davada, tutuklu 3 sanıkta 2'si tahliye edildi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Eyüp Kandemir, Gürol Berber, Mehmet Akın ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada, tutuklu sanıklar ve avukatları tahliyelere ilişkin talepte bulundu.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Gürol Berber ve Mehmet Akın'ın savunmalarının alınmış olması, tutuklu kaldıkları süre, mevcut delil durumu gibi nedenleri dikkate alarak, sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Heyet, tutuklu sanık Eyüp Kandemir'in dosyadaki mevcut delil durumu, soruşturma ve kovuşturma aşamasındaki bir kısım sanık savunmaları, tanık beyanları, dosya içerisindeki arama tutanakları ve tutanak içerikleri, eşine ait kullandığını kabul ettiği telefonlardan "ByLock" görüşmeleri yaptığına dair gerekçeleri dikkate alan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Hazırlanan 144 sayfalık iddianamede, Ergenekon davasının sanıkları İlker Başbuğ, Dursun Çiçek ve Serdar Öztürk "müşteki" sıfatıyla, Ergenekon davasının bazı sanıkları ile Genelkurmay Başkanlığı da "suç duyurusunda bulunan" olarak yer alıyor.

Ergenekon davası ve bu davanın sanığı müştekilere atfedilen eylemlerin sıralandığı iddianamede, "İrtica İle Mücadele Eylem Planı" isimli belge üzerinde, müşteki Dursun Çiçek tarafından atıldığı iddia edilen imzayla ilgili rapor düzenleyen Adli Tıp Kurumu, Polis ve Jandarma kriminal laboratuvarlarında görevli 18 sanığın eylemleri sıralanıyor.

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinin Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine müteakip, mevzuata uygun olmayan şekilde ele alındığı ve görev taksimatının yapıldığı, istenilen yönde rapor tanziminin sağlanması için şartları uymayan adli tıp uzmanlarının görevlendirildiği, belgeyle ilgili kararın kuruma geldiği gün oy çokluğuyla çıkarıldığı, muhalif kalan üyelerin kurumdan uzaklaştırıldığı belirtilen iddianamede, Ergenekon soruşturması kapsamında, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" isimli belgeye ayrı bir önem atfedildiği, belgeyle ilgili imza incelemelerinin de bu soruşturma makamları ve ilgili adli kolluk personeli tarafından yaptırıldığına dikkat çekiliyor.

İddianamede tüm sanıkların ''gerçeğe aykırı bilirkişilik veya tercümanlık yapma'' ve ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçlarından 8,5 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Sayfa Yükleniyor...