Davutoğlu başkanlığındaki 64. Hükümet güvenoyu aldı

Meclis'te düzenlenen oturumda, yeni hükümet, 315 oyla güvenoyu aldı. Başbakan Davutoğlu teşekkür konuşmasında, "Şu andan itibaren tüm milletimizin hükümetiyiz" dedi.

Davutoğlu başkanlığındaki 64. Hükümet güvenoyu aldı

AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında kurulan 64. Hükümet TBMM'den 315 oyla güvenoyu aldı.

TBMM Genel Kurulu, yeni hükümet için yapılacak güven oylaması için Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. 

Oturumun başlamasının hemen ardından gerginlik yaşandı. Muhalefet parti milletvekilleri, gündem dışı konuşma yapmak istedi. Meclis Başkanı Kahraman ise özel oturumu gerekçe göstererek buna izin vermedi.

Bu durum Melis Genel Kurulu'nda tartışmalara yol açtı. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, bunun üzerine Kahraman'ın tutumuna yönelik usül tartışması açmak istedi.

Ancak Kahraman'dan buna da izin çıkmamasına CHP sıralarından sert tepki geldi. Yaşanan gerginlik, verilen yemek arasının ardından sona erdi.

İlerleyen saatlerde güven oylamasına geçildi. TBMM Genel Kurulu'nda, elektronik cihazla yapılan açık oylamaya 509 milletvekili katıldı.

64. Hükümet, 194 ret oyuna karşılık karşılık 315 oyla güvenoyu aldı.

Başbakan Davutoğlu, oylama başlamadan önce Genel Kurul'a gelerek Bakanlar Kurulu sıralarında yerini aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de oylamaya katıldı.

26. Dönem'in elektronik cihazla yapılan ilk oylaması olması nedeniyle çok sayıda milletvekili sisteme giremediği için Bakanlık Divanı'na pusula gönderdi. Pusulaları katip üyeler kontrol ettikten sonra oylama sonucu açıklandı.

DAVUTOĞLU: SİZDEN İKİ RİCAM VAR

Oylamanın ardından Başbakan Davutoğlu,teşekkür konuşması yapmak üzere Meclis kürsüsüne geldi.

Davutoğlu, konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Aldığımız oy 49.5'tur ama şu andan itibaren tüm milletimizin hükümetiyiz. Muhalefetin Meclis'te temsili iktidarın temsili kadar önemli bir haktır. Muhalefetimizin temsil anlamında hakkına saygı göstereceğiz. Eleştiri en doğal hakkınızdır. En aykırı görüşlere dahi tahammülle yaklaşalım.

İki ricam olacak; uslüp açısından nezaketi en üst seviyede tutalım. İkinci ricam empati yapalım. Önce biz empati yapacağız. Getireceğimiz yasa teklifinde muhalefet olsaydık ne yapardık diye düşünerek ona göre tavır alacağız.

Sizden ricam siz iktidarda olsaydınız en kritik durumlarda nasıl tavır alırdık diye düşünerek ona göre hareket ediniz. Eleştirmeden önce bir an karar makamında olduğunuzu düşünün. Her konuda ihtilaf edelim ama 'nin birliği milletimizin kardeşliği söz konusu olduğunda şiddete karşı, teröre karşı omuz omuza olalım."

Sayfa Yükleniyor...