NTV

Seferihisar'ın peyniri İtalya'da

Türkiye

Ünü Seferihisar sınırlarını aşmaya başlayan Seferihisar’ın “Sakin Peyniri Armola”’nın yapılışı hakkında bilimsel araştırma başlatıldı.

Seferihisar’ın üyesi olduğuuluslararası ağ Cittaslow’un (Sakin Şehir) İtalya’da gerçekleşen fuarında Armola peyniri büyük ilgi gördü.

Diğer peynir çeşitlerinden farklı olarak keçi peyniri suyunun ve peynir kırıklarının lor ve yoğurt ile iyice yoğrulmasından meydana gelen yumuşak bir peynir çeşidi olan Armola peynirinin tadını bulmak için Seferihisar Belediyesi peynir üreticileri ve üniversitelerle işbirliği başlattı.

Seferihisar Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bölümü Süt Teknolojileri Bölümü’nden Prof.Dr. Özer Kınık, Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Nurcan Koca, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Figen Korel, Türer A.Ş. adına Fatma Bayraktar, Baltalı Süt Ürünleri adına Rahmi Tulçalı, Gülpınar Süt adına Dilek Taşkıran, İzmir Gıda Kontrol Lab. dan Leyla Güçer, T- Gıda Kontrol Lab. Müdürü Veysel Baki Okhan, Gıda Mühendisi Emine Özkardeş katıldılar.

Toplantının sonunda konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye, üniversite ve üreticilerle güzel bir araştırmaya başladıklarını belirterek; “Herkesin tadına hayran kaldığı Armola peynirinin lezzet profilinin çıkarılması için çalışma başlattık. Armola’mızın tadını arıyoruz. Seferihisar’a bağlı köyler tek tek gezilip Armola peynirinin temel oranlarının sağlaması çıkarılacak. Armola Peyniri’nin yapılışında kullanılan malzemelerin oranlarını doğru olarak tespit ederek, geleneksel Seferihisar Armola’sının araştırması gelecek nesillere doğru aktarılması ve aynı mandalinada olduğu gibi Seferihisar ismiyle özdeşleşmesini sağlayacak” dedi.