Yunanistan'da Astroloji

Pythagoras, güney İtalya’da Crotona’ya yakın bir yerde ezetorik bir koloni kurdu. Burada, 20 yıl boyunca Babil ve Mısır’a yaptığı geziler sırasında öğrendiği numeroloji, astroloji ve diğer okült bilimleri öğretti.

İ.Ö. 600

Babil Astrolojisi Yunanistan’a ve Orta Asya’nın diğer bölgelerine yayıldı.

İ.Ö. 535

Pythagoras, güney İtalya’da Crotona’ya yakın bir yerde ezetorik bir koloni kurdu. Burada, 20 yıl boyunca Babil ve Mısır’a yaptığı geziler sırasında öğrendiği numeroloji, astroloji ve diğer okült bilimleri öğretti.

İ.Ö. 475

Agrigentumlu Empedocles, astronomiye, her şeyin kaynağı olan 4 elementi dahil etti: Ateş, Toprak, Hava, Su. Hiçbir şeyin yok edilemeyeceği (ya da yaratılamayacağı), yalnızca başka şekle dönüştürülebileceği fikrini bulan kişidir.

İ.Ö. 420

Democritus, astrolojiyi herkes için popüler kıldı. Stoik felsefenin kurucusu Xeno zodyak burçlarına Yunanca isimleri verdi.

İ.Ö. 409

En eski Babil horoskopunun hazırlandığı tarihtir.

İ.Ö. 380

Babilliler 19 yıl döngüsünü kullanmaya başladılar.

İ.Ö. 370

Cnidus’lu Eudoxus 12 eşit zodyak burcu kullanarak takvimleri belirledi. Geometrik oran teorisini buldu.

İ.Ö.350

Hermopolis yakınlarındaki Khumunu (Hermes) Mabedinin baş yöneticisi Petosiris, Mısır ezoterik astroloji çalışmalarıyla tanındı.

İ.Ö. 330

Büyük İskender (356-323) astrolojinin Babil ve Mısır’dan Orta Asya’ya yayılmasına yardımcı oldu.

Yunanlı filozoflar Mısır ve Babil’den yeni okült fikirler edindiler. Yunanistan’da astroloji kişiselleşti.

İskender, İskenderiye Kütüphanesi’ni kurdu.

İ.Ö. 300

Yunan astroloji modeli Hindistan’a geldi.

İ.Ö. 290

Mısır’da İskenderiye, astroloji araştırmalarının merkezi haline geldi. Eratosthenes, Arristyllus ve Timocharis buranın önde gelen astrologları oldular.

İ.Ö. 280

Kaldealı bir astrolog olan Bel Marduk rahibi Barosus, Yunan adası Kos’a yerleşti ve Yunanlı astrologlar için bir okul kurdu. Babil astroloji tarihini ve Babil’de hayatı anlatan büyük eser Babylonica’yı yazdı. Asurbanipal kütüphanesinde bulunan 70 tablete dayanan Bel’in Gözü kitabını da yazar ve bu kitabı Yunanistanlı astrologlara ders verirken kullanır.

İ.Ö. 275

Aratus’un ünlü şiiri Phainomena astrolojiyi popüler kılar ve birçok Yunan jenerasyonunun okuduğu bir eser olur.

İ.Ö. 250

Antipatrus ve Achinapolus, Kos’ta Berosus’un başladığı çalışmaya devam ederler ve tıbbi astroloji öğretirler. Horoskop oluşturulmasında doğum anından ziyade ilk algı ve şuur kuramını kullanmayı deneyen ilk astrologlardır.

İ.Ö. 220

Bilinen ilk zodyak çizimi Mısır’da, Esna’nın kuzeyinde yapıldı.
http://www.astrologyanalyst.com

Sayfa Yükleniyor...