Bölüm 12: Fantastik Kaçamak

Minik kadayif şnitzeller, yanında közlenmiş biberli bir sos ve baharatlı mısır ekmeği

Bölüm 12: Fantastik Kaçamak

Maç gecesinde de aile kutlamasında da kurulabilecek nefis bir sofra için ideal tarifler bunlar.10 dakikada yapabileceğiniz için kendinizi ayrıca şanslı hissedeceksiniz.

İlki acılı kadayıf parmakları. Bir nevi minik kadayıf şnitzeller gibi de düşünebiliriz. Yanında onları batırarak yiyebileceğiniz nefis közlenmiş biberli bir sos var. Bütün bunlara acısıyla enfes bir şekilde eşlik edecek, hızlı bir mısır ekmeği yapacağız.

Kadayıflı Parmak Tavuk

2 parça tavuk göğsü

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 adet limon

2 dal maydanoz

Panelemek için

2 Yumurta sarısı

1 çay kaşığı isot

2 çorba kaşığı su

Tel kadayıf

Un

Kızartmak için

Ayçiçek yağı

Kadayıfı alıştığınızdan farklı kullanarak, çıtır çıtır bir güzellik yapmak ister misiniz?

2 parça tavuk göğsünü yani bir tavuğun göğsünü 2 cm kalınlığında şeritler halinde doğrayın. Tavukları 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabibere bulayın. Geniş tabanlı çelik bir tencereye 2 parmak kalınlığında ayçiçek yağı dökün ve altını açın ki siz tavukları panelerken yağı ısınsın. 1 çorba kaşığı isotu 2 çorba kaşığı suyla karıştırıp, 2 yumurtanın sarısıyla çırpın ve çukur, geniş bir tabağa koyun. Kadayıf ve unu da ayrı ayrı tabaklara aynı şekilde yayın. Kadayıfların iyice kuru olmasına dikkat edin, tavuğa çıtırlığı o verecek ve galeta unu yerine geçecek. Eğer kadayıflarınız taze ise bir gece önceden açıkta bırakarak ya da fırında kurutabilirsiniz. Tavukları sırasıyla un, yumurta sarısı ve en son kadayıflara bulayın. Yalnız kadayıflara bularken çok bastırmayın, üzerine yapışması yeterlidir. Kadayıfa buladığınız tavukları ısınmış yağa atın ve altın sarısı olana kadar kızartın. Tavukları almadan hemen önce 2 dal maydanozu da dal dal ayırıp yağa atarsanız ferah bir çıtırlık olarak yemeğinize eşlik edecektir. Pişen tavukları kağıt havlu olan bir tabağa alın, fazla yağını bıraksın. Servis etmeden önce, sıcağı üstündeyken bir parça limon sıktığınızda tatlar daha da yukarı çıkacaktır.

Köz biberli batırmalık

8 adet çeri domates

3 tane közlenmiş kırmızı biber

8 dal maydanoz

1 adet küçük kırmızı soğan

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı şeker

1 çay kaşığ tuz

1 çay kaşığı pulbiber

½ çay kaşığı karabiber

İsteğe göre;

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tüm malzemeleri mutfak robotunda hızlıca çekebileceğiniz, ezme kıvamında bir batırmalık yapacağız.

Mutfak robotunun en altına 8 dal maydanozu yerleştirin. Üzerine 8 adet çeri domatesi, ikiye böldüğünüz 1 adet küçük kırmızı soğanı, 1 diş sarımsağı, 3 tane közlenmiş kırmızı biberi yerleştirin ve mutfak robotunu birkaç tur çalıştırın. Fazla çalıştırırsanız çok suyunu bırakır ve bulamaç gibi olur, bu şekilde güzel bir ezme görüntüsünde olacak. Malzemeleri çektikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı toz şekeri, 1 çay kaşığı tuzu ve ½ çay kaşığı pulbiberi ekleyip, karıştırın. Dilerseniz 2 çorba kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz servis ederken.

Baharatlı Mısır Ekmeği

150 gr kavrulmuş mısır unu

2 çorba kaşığı kaymak

1 çay kaşığı toz şeker

4 çorba kaşığı zeytinyağı

½ paket kabartma tozu

½ çay kaşığı pul biber

½ çay kaşığı karabiber

 1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı çemen

1 çay kaşığı sarımsak tozu

1 bardak ılık su

Mısır ekmeğini kavrulmuş undan ve bol baharatla denemek ister misiniz? Baharatlı mısır ekmeğinin bu hızlı haline bayılacaksınız!

Geniş bir kapta 150 gr mısır ununu, 2 çorba kaşığı kaymağı, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı toz şekeri, 2 çorba kaşığı zeytinyağını, ½ paket kabartma tozunu, yarımşar çay kaşığı pul biberi, karabiberi, çemeni ve 1 çay kaşığı sarımsak tozunu iyice birbirlerine geçene kadar karıştırın. Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Yalnız suyun ne kaynar ne de soğuk lazım. Çok sıcak olursa acı bir tat verebilir. Su kaynadıktan 5-6 dakika sonra, hafif ılıyınca kullanmak uygun olacaktır. Suyu ekledikten sonra iyice karıştırın. Başta biraz cıvık olabilir; ancak karıştırdıkça kıvamlanacaktır. Seramik veya yapışmaz bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı döküp ısıtın. Yağ ısınınca karışımı tavaya döküp yayın. Altı iyice pişip, renk alana kadar tavada ısıtın. Üstünü pişirmek için 230 derecedeki ızgara modunda fırının en üst rafına koyun. 4 dakika sonunda üstü de pişecektir. Pişen ekmeğinizi geniş bir tabağa alıp, kareler halinde doğrayıp servis edebilirsiniz.

 

 

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Refika'dan Hızlı Tarifler
  • Refika

Sayfa Yükleniyor...