3. Bölüm:  Hızlı ve çok lezzetli

Refika'dan Hızlı Tarifler programının üçüncü bölümünde tavuğu çemen, nane ve balla krallara layık bir yemeğe dönüştürüyoruz. 4 Mart Çarşamba 19.30'da ve 5 Mart Perşembe 08.45'te NTV'de

3. Bölüm:  Hızlı ve çok lezzetli
Pastırmalı Pekmezli Tavuk

3.BÖLÜM: Hızlı ve Çok Lezzetli

Fırında Pastırmalı Pekmezli Tavuk

3 parça dövülmüş tavuk göğsü
100 gr kolot peyniri
4 dilim çemenli pastırma
4-5 dal taze nane
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Servis için,
Bebek ıspanak

Tavuğa; pastırmanın çemeni, taze nane, pekmez ve bal ile ekstra bir lezzet katıp, krallara layık bir yemek haline dönüştürmek isteyenler bu hızlı ve pratik tarife bayılacak.

Kasaptan 3 parça tavuk göğsünü dövmesini isteyin. Küçük bir bıçakla hafif kesikler attığınız tavukları 3 çorba kaşığı soya sosu, 1 çorba kaşığı pekmez, 1 çorba kaşığı bal, 1 çay kaşığı karabiber ve ezdiğiniz 1 diş sarımsakla hazırladığınız marinasyona koyun. Bir müddet bekletin ki içine işlesin. Isıttığınız döküm tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını koyun ve yağ ısınınca tavukları tavaya yerleştirin. Altları biraz pişince üzerlerine nane yapraklarını ve 1’er dilim pastırma yerleştirin. 100 gr kolot peynirini uzun şeritler halinde rendeleyin. Tavukları tavayla birlikte 250C’de ve ızgara modundaki fırının en üst rafına yerleştirin. Tavukların üst kısmı da iyice pişene kadar, yaklaşık 2 dakika sonra fırını kapatıp rendelediğiniz peyniri üzerlerine serpin ve fırının sıcağında biraz bekletin. Üzerine bebek ıspanakları koyup servis edebilirsiniz.

Elmalı Milföy Rüyası

2 kare milföy
1/2 su bardağ süt
2 çorba kaşığı toz sahlep
1 adet amasya elması
Pudra şekeri

Milföy hamurunun kat kat lezzeti ve pratikliğini, sahlepli krema ve amasya elmasıyla birleştirdiğimiz, yiyenleri memnun edecek; görüntüsüyle havalı, ve oldukça kısa zamanda hazırlanan bu tatlıya bayılacaksınız.

2 parça milföy hamurunu oda sıcaklığına getirin. Merdaneyle açıp, yaklaşık 2 katı boyutuna gelene kadar inceltin. Açmakta zorlanırsanız üzerlerine ve altına un serpebilirsiniz. Her bir kareyi açtıktan sonra ortadan ikiye kesin. Milföyleri pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsiye koyup, 220C’de ızgara modundaki fırının orta katına yerleştirin. Yaklaşık 6 dakikada güzelce renk alıp, kabaracaklardır. Bu sürenin sonunda milföyleri çıkarıp üzerlerine sıcakken bir süzgeçle bolca pudra şekeri serpin. Sıcakken eklediğinizde hamur, şekeri içine çok daha güzel çekecektir.
Sos tenceresinde 125 ml, yaklaşık ½ su bardağı sütü kaynatın. Kaynayan süte 4 çorba kaşığı toz sahlep ekleyin ve hızlıca karıştırın. Bir müddet sonra sahlep süte iyice kıvam verecek ve pastacı kreması gibi güzel bir karışım elde etmiş olacaksınız. Biraz soğuyan milföyleri alın ve bir parçasının üzerine 1-1,5 çorba kaşığı kadar bu sostan koyun. Onun da üzerine kabuğuyla birlikte ince ince dilimlediğiniz 1 adet amasya elması dilimlerinden yerleştirin. Tekrar bir milföy parçasını tepesine koyun. Hem çıtır hem hafif tatlınız 10 dakikada hazır.

3. Bölüm:  Hızlı ve çok lezzetli - 1

Sayfa Yükleniyor...