Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı mazbatasını aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'ya mazbatası verildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı mazbatasını aldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesindeki İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Mızraklı, gecikmeli de olsa işlemleri tamamladıktan sonra mazbatasını aldığını söyledi.

Mızraklı, "Asıl mazbatamızı 1 Nisan'da halktan aldık. Bu kadar uzun ve acılı bir dönemden sonra, kayyum rejiminden sonra halk iradesi tesis etmiştir" dedi.

Mızraklı, bugün itibarıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde göreve başlayacaklarını belirterek, "Bunun için herkese mesajımız şudur, hepimizin her şeyden çok barışa ihtiyacı var" diye konuştu.

HDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mızraklı, mazbatasını aldıktan sonra beraberinde bir grup partili ile belediyeye geçti.

Mızraklı, burada yaptığı konuşmada dün Paris'te Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangını anımsatarak, 850 yıllık katedralin yıkılışının acısını yaşadıklarını söyledi.

Belediyede görevlerine başladıklarını ifade eden Mızraklı, bundan sonra halkın katılımıyla demokratik süreçlerin en geniş kapsamda yaşanacağını, çalışmalarında bütün iş ve işlemlerin kamuoyuna açık olacağını söyledi.

Bütün meclis toplantılarına açıklık getireceklerine işaret eden Mızraklı, "Bugün çalışmaya başlıyoruz. Çalışmalarımızın yansımalarını bugünden itibaren göreceksiniz. Bütün yaptığımız iş ve işlemler hak ve adalet üzerine olacaktır. Bunlar daima yol ve rehberimiz olacaktır" ifadelerini kullandı.

Sözleşmeleri feshedilenlere yönelik de çalışma yürüteceklerini belirten Mızraklı, tebrikleri kabul ettikten sonra görevine başladı.

DİYARBAKIR SEÇİM SONUÇLARI

Sayfa Yükleniyor...