ABD istismarcıyı ihbar etti

İstanbul Bakırköy'de, internetten çocuk istismarı görüntüleri indirip depolayan ve daha sonra bu görüntüleri yayan bir kişi, ABD'den gelen ihbarla yakalandı. Yabancı uyruklu zanlı, tıp fakültesi öğrencisi.

Haberler NTV Haber 15.01.2018 - 04:23

İhbar Amerika Birleşik Devletleri'nden geldi, Türkiye'de polis harekete geçti. Çocuk istismari görüntülerini internetten indirip, depolayan ve yayan üniversite öğrencisi, İstanbul'da yakalandi.

FBI'ın ihbarı üzerine siber suçlarla mücadele ekipleri şüphelinin adresini tespit etti. 24 yaşındaki şüphelinin yabancı uyruklu olduğu Türkiye'de misafir öğrenci olarak tıp fakültesi 6'ncı sınıfta eğitimine devam ettiği belirlendi. Şüpheli ifadesinde suçlamalari reddetti.

Adliyeye sevk edilen şüpheli önce delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Ancak şüpheliye ait şifreli bilgisayarlar ve hard disklerin şifreler çözülünce binlerce çocuk istismar görüntüsü bulundu.

Tekrar gözaltına alınan zanlı tutuklandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız