Aliyev Dışişleri Bakanı Mamedyarov'u görevden aldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ile Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalar nedeniyle eleştirdiği Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'u görevden aldı. Eski Eğitim Bakan Ceyhun Bayramov yeni dışişleri bakanı olarak atandı.

Haberler Anadolu Ajansı 16.07.2020 - 14:49 Son Güncelleme : 16.07.2020 - 15:33

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 2004 yılından beri Dışişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Elmar Memmedyarov'u görevden aldı.

Memmedyarov'un görevden alınmasına ilişkin kararı imzalayan Aliyev, Eğitim Bakanı Ceyhun Bayramov'u dışişleri bakanı olarak atadı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile sınırda gerilim başladığında iş yerinde bulamadığı Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov’u sert dille eleştirmişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, "Dışişleri ne yapıyordu? Neredeydi? 12 Temmuz’daki olaydan sonra hepimiz iş yerindeydik. Başbakan iş yerindeydi, ben sabaha kadar iş yerindeydim. Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Devlet Güvenlik Servisi Başkanı, İçişleri Bakanı, Dış İstihbarat Servisi Başkanı, Güvenlik Konseyi Başkanı iş yerindeydi. Ama Dışişleri Bakanı’nı bulamadım. Yerini Başbakan Ali Asadov’a sordum" ifadelerini kullanmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız