Almanya’da Başbakanlık binasına araçla saldırı girişimi

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir kişi Başbakanlık binasına aracıyla saldırı girişiminde bulundu. Binanın giriş kapısına üzerinde sloganlar yazan aracıyla çarparak duran sürücü gözaltına alındı.

Haberler ntv.com.tr 25.11.2020 - 17:44

Üzerinde "Lanetlenmiş çocukların ve yaşlıların katilleri" ve "Küreselleşme politikasını durdurun" yazıları yer alan bir araç, sabah saatlerinde Almanya Başbakanlık binasının ana kapısının demir barikatlarına çarparak durdu.

Herhangi bir yaralının olmadığı kazada, sürücüye polis tarafından müdahale edildi. Orta yaşlarda olduğu görülen sürücü, tekerlekli sandalyeye oturtulup hızlıca Başbakanlık binasının önünden uzaklaştırıldı.

Saldırı girişimi sırasında Başbakan Angela Merkel, bakanlarla video konferans aracılıyla toplantı yapıyordu. Merkel’in bu toplantıda, corona virüs yasaklarının uzatılması ve salgınla mücadele için atılacak diğer adımları tartışması öngörülüyordu.

DAHA ÖNCEDEN TANINIYOR

Almanya İçişleri Bakanı sözcüsü yaptığı açıklamada, Başbakan Angela Merkel'in ofisinin kapısına çarpan şoförün benzer bir olay nedeniyle yetkililer tarafından 2014 yılından bu yana tanınındığını açıkladı.

MERKEL: RUHSAL SORUN YAŞIYOR OLABİLİR

Angela Merkel, ofisinin kapısına arabasıyla çarpan sürücünün olay sırasında ruhsal sorun yaşıyor olabileceğini söyledi.

Polis sözcüsü Başbakanlık binasının önünde gazetecilere verdiği demeçte, "Aklıyla hareket ediyorsa eğer bunun sebebini araştırıyoruz" dedi.

Berlin polisinden yapılan açıklamada, “Sürücü gözaltına alındı, sürücünün kapıya kasıtlı olarak gelip gelmediğini tespit etmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kuzeybatıda yer alan Lippe plakalı aracı itfaiye ekipleri kapıdan kaldırdı. Araçta ve kapıda herhangi bir hasar meydana gelmediği belirtildi.



Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız