BM Genel Sekreteri Guterres'ten Suriye ve Yemen çağrısı

BM'nin 73. Genel Kurulu görüşmeleri başladı. Genel Kurul'da konuşan BM Genel Sekreteri Guterres, "Suriye'de, Yemen'de savaşlara son veremeyişimize öfke yağıyor. Arakanlılar sefalet içinde sürgünde ve adalet istiyor" dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 25.09.2018 - 16:35 Son Güncelleme : 25.09.2018 - 16:41

Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği BM 73. Genel Kurulu görüşmeleri başladı.

Genel Kurul açılışında konuşan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Suriye'de, Yemen'de savaşlara son veremeyişimize öfke yağıyor. Arakanlılar sefalet içinde sürgünde ve adalet istiyor" dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres, dünya liderlerlerine en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde uluslararası işbirliği ve BM'de reform çağrısı yaptı.

İLK KONUŞMAYI BREZİLYA YAPACAK 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Genel Kurula hitabının ardından, geleneksel olarak ilk konuşmayı Brezilya'nın temsilcisi yapacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitap edecek. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA HİTAP EDECEK

İkinci konuşmayı ise ev sahibi ABD Başkanı Donald Trump yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Genel Kurul'a dördüncü konuşmacı olarak hitap edecek.

Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu görüşmeleri 130'tan fazla devlet ve hükümet başkanının katılımıyla yapılıyor.

BM Genel Kurulu'nun bu yılki teması "Birleşmiş Milletler’i Tüm İnsanlarla İlgili Kılmak: Barışçıl, Adil ve Sürdürülebilir Toplumlar için Küresel Liderlik ve Ortak Sorumluluklar'' olarak belirlendi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız