Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan telefon diplomasisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Almanya Dışişleri Bakanı Maas, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherin ve Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian ile telefonda görüştü.

Haberler 18.09.2018 - 23:28

Son dakika haberi! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherin ve Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian ile telefonda İdlib mutabakatına ilişkin görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Pompeo, telefonda İdlib mutabakatına ilişkin görüşme gerçekleştirdi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU AB KOMİSYONU BAŞKAN YARDIMCISI MOGHERİNİ İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımız AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ile görüşmüştür" denildi. 

ÇAVUŞOĞLU, FRANSIZ MEVKİDAŞI LE DRİAN'LA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu, Fransız mevkidaşı Le Drian'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kaynaklar, Çavuşoğlu'nun ayrıca Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile de bir telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

ÇAVUŞOĞLU, ALMAN MEVKİDAŞI MAAS'LA GÖRÜŞTÜ 
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu ile Alman mevkidaşı Maas, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bu görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

ÇAVUŞOĞLU'NUN YOĞUN TELEFON TRAFİĞİ

Bakan Çavuşoğlu, gün içerisinde İranlı mevkidaşı Cevad Zarif, Katarlı mevkidaşı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Kırgız mevkidaşı Erlan Abdıldayev ile telefon görüşmeleri yapmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yla da İdlib mutabakatına ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Çavuşoğlu, ayrıca Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile de görüşmüştü.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız