Gelir vergisi yok: El Salvador Başkanı 'Bitcoin şehri' kurmayı planlıyor

Bitcoini yasal ödeme aracı olarak kabul eden El Salvador'da Devlet Başkanı Bukele şimdi de "Bitcoin şehri" projesini duyurdu. Projeye göre 300 bin bitcoine mal olacak şehirde gelir vergisi alınmayacak, bitcoin madenciliği jeotermal enerjiyle yapılacak.

Haberler İHA, AP 22.11.2021 - 03:17 Son Güncelleme : 22.11.2021 - 03:55

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ülkenin doğusundaki Conchagua Yanardağı’nın etrafında “Bitcoin City” adında bir Bitcoin şehri kuracaklarını açıkladı.

Projenin bir hayal olmadığını savunan Bukele, Bitcoin City’nin arazisi için hükümetin destek vereceğini ve yatırımcıları çekeceğini belirtti.

Bukele, şehrin inşası veya ne zaman tamamlanacağı konusunda tarih vermezken, şehrin kurulumunun yaklaşık 300 bin bitcoine mal olacağını tahmin ettiğini açıkladı.

Her şeyin dijital olacağı Bitcoin City’de iş ve teknoloji yatırımlarını kolaylaştırmak için ofis alanları, sosyal tesisler ve yeşil alanlar yer alacak.

Gelir vergisi uygulamasının olmayacağı açıklanan şehirde, sadece katma değer vergisi (KDV) alınacak ve toplanan vergilerin yarısı şehrin inşasına yatırım yapmak için diğer yarısı da şehrin bakım-onarımı için kullanılacak.

Bitcoin madenciliği için gereken enerjinin ise yanardağının jeotermal enerjisinden yararlanılacağı açıklandı.

Yaklaşık 2 ay önce bitcoini yasal para birimi olarak tanıyan ilk ülke olan El Salvador’da halk ekonomik sıkıntılar ile mücadele ederken, söz konusu proje birçok kesimin tepkisini çekti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız