Gözler Tahran'daki üçlü zirvede

Dünyanın gözü bugün Tahran'da düzenlenecek üçlü zirvede. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye'deki son durumu ele alacak. Gündem İdlib'e olası operasyon.

Haberler NTV Haber 07.09.2018 - 00:14 Son Güncelleme : 07.09.2018 - 10:11

Suriye'nin geleceği bugün Tahran'da düzenlenecek üçlü zirvede ele alınacak.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin ev sahipliğinde düzenlenecek zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin katılacak. Zirve 3 liderin son 1 yıl içindeki üçüncü buluşması olacak.

Zirvenin ana gündem maddesi ise hiç şüphesiz muhalif grupların son kalesi olan İdlib ve kente düzenlenmesi planlanan operasyon. İdlib ele geçirilirse Esad rejimi muhalifler karşısındaki zaferini ilan etmiş olacak.

Zirvede Rusya Lideri Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbaşa bir görüşme yapabileceği konuşuluyor.

Rus medyasında zirvenin en önemli kısmının bu görüşme olacağı yönünde yorumlar yapılıyor.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada "İkincisi geçtiğimiz nisan ayında ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleşmiş olan üçlü zirvenin ardından meydana gelen gelişmelerin değerlendirilmesi ve ileriye yönelik atılabilecek adımlarin tespit edilmesi hedeflenmektedir." ifadeleri yer aldı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikili görüşmeler gerçekleştireceği de bildirildi.

Liderlerin zirvede İdlib'le ilgili yol haritasına son şeklini vermesi planlanıyor.

Operasyonun kapsamı ve ne şekilde yapılacağının bu zirve sonrası netlik kazanacağı belirtiliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız