İngiltere'de haftada üç gün tatil olsun tartışması

İngiltere'de sendikalar hafta tatilinin üç güne çıkması için harekete geçti. İşçi Sendikaları Konfederasyonu hükümetten, şirketlerin yeni teknolojiler sayesinde elde ettikleri karları işçilerle paylaşmasının zorunlu kılınmasını istedi. Böylece işçiler için haftada dört gün çalışıp aynı maaşı almak mümkün olacak.

Haberler NTV Haber 10.09.2018 - 16:49 Son Güncelleme : 10.09.2018 - 16:50

İngiltere ve Galler'de 5 milyon 600 bin üyesi bulunan İşçi Sendikalari Konfederasyonu hükümete çağrı yaptı.

Hükümetten işçilerin daha az çalışıp aynı parayı kazanması için harekete geçmesini talep eden İngiltere'de İşçi Sendikaları Konfederasyonu, "Sermaye sahiplerinin yeni teknolojiler sayesinde elde ettikleri karı çalışanlarıyla paşlaşması zorunlu kılınırsa, yüzyıl içinde haftada dört gün mesai mümkün olacak" değerlendirmesi yaptı.

Geçmişte sendikalar haftada 2 gün tatil ve çalışma saatlerinin kısaltılması için mücadele vermişti. Konfederasyon sıradaki mücadelenin hafta tatilini üçe çıkarmak olduğunu ilan etti.

"Centre for Cities" adlı bir kuruluş, 2030 yılına kadar İngiltere'de 3,6 milyon işin makineler tarafından yapılabileceğini duyurmuştu.

Önümüzdeki 10 yılda yapay zeka, robot teknolojisi ve otomasyonun İngiltere ekonomisine 200 milyar sterlin yani yaklaşık 1,7 trilyon türk lirasi katkı yapması bekleniyor.

Konfederasyonun anketine göre işçilerin yüzde 51'i yeni teknolojinin işçilerin değil sermaye sahiplerinin çıkarına kullanacağından endişe ediyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız