Irak sınır kapılarının kapatılmasını istedi

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve İran makamlarına resmi bir yazı göndererek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'yle sınır kapılarını kapatmasını istedi.

Haberler NTV Haber 07.10.2017 - 07:01

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türkiye ve İran'ın Bağdat büyükelçiliklerine, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'yle sınır kapılarının kapatılmasının talep edildiği bildirildi. Ayrıca petrol ihracatı ile satışı başta olmak üzere ticari işlemlerin sınırlandırılması talebini içeren resmi bir yazı gönderildiği de duyuruldu.

Irak hükümetinin, kanunlar çerçevesinde atılan adımların uygulanması için Türkiye ve İran ile çalıştığı vurgulandı. Açıklamada, taraflar arasındaki çalışmada "ikili iş birliğinin güçlendirilmesi ve ortak tehlikelerle mücadele" gibi prensiplerin esas alınması gerektiği ifade edildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız