Irak'ın hac kontenjanı 50 bine çıkarıldı

Irak hükümeti, hac kontenjanının 50 bine çıkarıldığını duyurdu. Nüfusu yaklaşık 39 milyon olan Irak'ın geçen yılki hac kontenjanı 38 bindi.

Haberler Anadolu Ajansı 19.04.2019 - 13:11 Son Güncelleme : 19.04.2019 - 13:12

Irak Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre Başbakan Adil Abdulmehdi, resmi temasları çerçevesinde Suudi Arabistan'daki yetkililere, Irak halkının daha önce içinde bulunduğu zor şartlar ve çatışmalar nedeniyle hac kontenjanından istediği gibi yararlanamadığını iletti.

Abdulmehdi'nin, Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği iki günlük ziyaret sonrasında, Riyad yönetimi Irak'ın hac kontenjanının 50 bine çıkarılmasına karar verdi.

Nüfusu yaklaşık 39 milyon olan Irak'ın geçen yılki hac kontenjanı 38 bindi.

Irak Başbakanı Abdulmehdi, beraberindeki 11 bakan ve 70 iş insanıyla önceki gün Suudi Arabistan'a gitmiş, iki ülke arasında enerji, petrol, yatırım ve tarım alanları başta olmak üzere 13 mutabakat zaptı imzalanmıştı.

İki ülke yetkilileri 2017'de "Irak ve Suudi Arabistan Koordinasyon Konseyi" oluşturmak için anlaşma imzalamıştı.

Saddam Hüseyin rejiminin 1990'da Kuveyt'i işgal etmesinin ardından Irak-Suudi Arabistan ilişkileri tamamen kopmuş ancak Suudi Arabistan, 2015'te Bağdat'ta 25 yıl aradan sonra yeniden büyükelçilik açma kararı almıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız