İran'dan Erbil'e "İKDP üyelerini teslim edin" çağrısı

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Erbil yönetiminden IKBY'de bulunan İran muhalifi İKDP üyelerini teslim etmesini istedi

Haberler Anadolu Ajansı 11.09.2018 - 16:41

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Erbil yönetimine Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bulunan İran-Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) üyelerini teslim etmesi çağrısı yaptı.

Başkent Tahran'daki Emin Askeri Bilimler Üniversitesi'nde konuşan Bakıri, "IKBY, İran karşıtı üstlere izin vermemelidir. Söz konusu kişiler suçludur. Onlardan geriye kalanları ya bize vermelidirler veya ülkelerinden ihraç etmelidirler" dedi.

Bakıri, İran'ın güvenliğini tehlikeye düşürecek girişimlerin devam etmesi durumunda İKDP komutanlarının başına gelenin tekrarlanacağını ifade etti.

İran güçlerinin Erbil'de faaliyet gösteren İKDP'ye ait kampa cumartesi günü düzenlediği saldırıda, aralarında üst düzey isimlerin de olduğu 16 İKDP'li ölmüş, yaklaşık 40 kişi yaralanmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız