Kremlin'den Suriye açıklaması

Kremlin yaptığı açıklamayla Rusya'nın Suriye'nin bağımsızlığını koruyacağını ifade etti.

Haberler DHA 30.12.2017 - 17:09

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni yıl kutlaması için görüştüğü Suriye Cumhurbaşkanı Esad’a, Rusya’nın Suriye’nin bağımsızlığını koruma çalışmalarına verdiği desteği sürdüreceğini söyledi.

Açıklamada, Putin’in, Rusya’nın Suriye’nin toprak bütünlüğünü, devlet egemenliğini ve birliğini korumak için, politik bir çözüm sürecinin geliştirilmesi ve Suriye ulusal ekonomisini yeniden kurma çabalarında her türlü yardımı sürdüreceğini söylediği belirtildi.

Putin önceki günlerde, Rusya’nın Suriye’de bulunan askeri birliklerini geri çekmeye başladığını ancak Hmeymim Hava Üssü ve Tartus’ta bulunan donanma üssünün bölgede kalıcı olacağını duyurmuştu.




DHA-Dış Haberler - Türkiye-İstanbul / Merkez - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız