Kuzey Irak'ta düşen helikopter | "Koalisyona ait değil" açıklaması

ABD öncülüğündeki DAEŞ'le mücadele koalisyonu, Irak’ın kuzeyinde düşen ve içinde PKK terör örgütü mensupları bulunan helikopterin koalisyona ait olmadığını açıkladı.

Haberler NTV 17.03.2023 - 17:40 Son Güncelleme : 17.03.2023 - 17:41

Kuzey Irak'ta, Türkiye sınırına 60 km mesafedeki Duhok kentinde gizemli bir helikopter kazası yaşandı. Sahibi belirsiz bir helikopter, bilinmeyen bir nedenle düştü. Kazada, aralarında kadınların da olduğu 7 kişi öldü.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetiminden "Duhok'ta düşen helikopterde terör örgütü PKK mensupları vardı" açıklaması geldi.

Bölgesel Yönetimin Anti-Terör Birimi, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Eurocopter AS350 tipi helikopterin Duhok'un Çemanke nahiyesinde düştüğü belirtildi.

Açıklamada, "Helikopterin kime ait olduğunun tam olarak tespit edilmesi için detaylı soruşturma devam ediyor" denildi. Irak merkezi hükümeti, uluslararası koalisyon güçleri ve Türkiye ile temasa geçtiği belirtildi.

"HELİKOPTER KOALİSYONA AİT DEĞİL"

ABD öncülüğündeki DAEŞ'le mücadele koalisyonu sözcüsü Yüzbaşı Kevin Livingston, "Helikopter koalisyona ait değil ve DAEŞ ile mücadele operasyonlarının bir parçası değil." dedi.

Söz konusu helikopterin nereden nereye gittiğine yönelik soruya ise Livingston, "Koalisyon o hava aracını takip etmiyordu ve açık kaynaklarda yazılanların dışında elimizde ek veri yok." yanıtını verdi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Duhok'un Çemanke nahiyesinde düşen helikoptere ilişkin açıklamasında, ölenlerden bazılarının PKK militanları olduğunu belirtmişti. Helikopterin kime ait olduğunun tespit edilmesi için detaylı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız