Manus Adası'ndan 17 mülteci ABD’ye gönderildi

Papua Yeni Gine’nin Manus Adası’ndaki gözaltı merkezinde tutulan 17 mültecinin daha Amerika’ya gönderildiği bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 25.09.2018 - 10:12

Radyo Yeni Zelanda’nın haberine göre, Manus Adası’ndaki gözaltı merkezinde yaklaşık 5 yıldır tutulan 11 Pakistanlı ve 6 Arakanlı Müslüman yeniden yerleşim için ABD’ye gönderildi.

Mülteci Eylem Koalisyonu Sözcüsü Ian Rintoul, söz konusu mültecilerle şimdiye kadar Manus Adası’ndan ABD’ye 147 mültecinin gönderildiğini hatırlatarak, Manus Adası ve Port Moresby'de 600, Nauru’da da yaklaşık 800 mültecinin durumunun hala belirsiz olduğunu söyledi.

Avustralya, ülkeye teknelerle ulaşan mültecileri yakalayarak Nauru ve Manus Adası’ndaki gözaltı merkezlerine gönderiyor.

Yaklaşık 5 yıldır merkezde tutulanların hiçbir zaman Avustralya’ya alınmayacağını her fırsatta dile getiren yetkililer, mültecilere geldikleri ülkelere geri dönmeleri, bulundukları ülkelere yerleşmeleri veya üçüncü bir ülkeye gönderilmeleri şeklinde 3 seçenek sunuyor.

Avustralya hükümeti, seçenekler arasında yer alan üçüncü ülkeye nakil konusunda ABD yönetimi ile vardığı anlaşmalar gereği, gözaltı merkezlerindeki mültecileri Amerika’ya gönderiyor. ABD’nin Nauru ve Manus'daki yaklaşık bin 400 mülteciden kaçını kabul edeceği ise hala netlik kazanmadı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız