New York'ta Kıbrıs zirvesi yapılacak

Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları için New York’ta bulunan Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin dışişleri bakanları garantör ülke sıfatıyla Kıbrıs konusunda bir toplantı yapacak.

Haberler 25.09.2018 - 03:23

Toplantıda Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de yer alacak. Gayrı resmi görüşmede ağırlıklı olarak geçen yıl temmuz ayında İsviçre’nin Crans Montana kasabasında başarısızlıkla sonuçlanan Kıbrıs müzakere sürecinin yeniden başlayıp başlayamayacağı değerlendirilecek.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, garantör ülkelerin gündeminde yalnızca Kıbrıs meselesi olacağını belirterek bunun Kıbrıs görüşmelerinin devam edeceği gibi bir anlam taşımadığını belirtti.

Özersay “Kıbrıs’ta 50 yıl boyunca müzakere aynı şekilde yapıldı, bir yere varılamadı. Bundan sonra ne olacak sorusunun cevabını sadece Kıbrıs’taki taraflar ve Birleşmiş Milletler değil garantör devletler de arıyor” diye konuştu.


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız