New York'ta terör olaylarına bariyerli önlem

ABD'de yaşanan araçlı saldırılar New York yönetimini yeni bir güvenlik önlemi almaya itti. Kentin işlek bölgelerindeki giriş çıkışlara metal bariyerler yerleştiriliyor. Farklı noktaralara toplamda bin 500 güvenlik bariyerinin kurulması hedefleniyor.

Haberler ntv.com.tr 03.01.2018 - 12:48

ABD'nin en büyük şehirlerinden New York'ta belediye yönetimi araçlı terör saldılarını önleyebilmek için bariyerler yerleştirmeyi hedefliyor.

Bu anlamda kentin işlek cadde ve sokaklarına girişlerine bariyerler yerleştirilecek. Şehir yönetimi bu önlemde yoğun yaya trafiğinin olduğu alanları saldırıların ötesinde tutmak istiyor.

New York Valisi Bill De Blasio, yaklaşık 50 milyon dolarlık önlem paketinin içerisinde bin 500 tane metal bariyerin pşdıüımı belirtti. Önlem planı Times Meydanı ve Manhattan'daki saldırıların ardından tasarlandı.

New York Valisi, bariyerlerleri tanıtıyor.

Blasio, "2017'de New Yorklular bizlere zarar vermeyi hedefleyen korkunç olaylara tanıklık etti. Ancak bizler sindirilmeyeceğiz" dedi.

ARAÇLI SALDIRILAR

Mayıs ayında Times Meydanı'nda hızla giden bir araç yayalara çarptı. Olayda bir kişi hayatını kaybederken olayın terör saldırısı olmadığı belirtildi. Ancak saldırganın aracını yayaların üstüne sürmeden önce bir trafik polisine, "Onların hepsini öldüreceğim" dediği iddia edildi. 

Times Meydanı'ndaki saldırıdan yaklaşık beş ay sonra kente bu sefer bir terör saldırısı gerçekleşti.

Manhattan'da bulunan Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında gerçekleşen saldırıda sekiz kişi hayatını kaybederken 11 kişi de yaralandı.

Saldırganın failinin 29 yaşındaki Özbek asıllı Sayfullo Saipov olduğu ortaya çıktı. 2010 yılında ABD'ye göçmen olarak gelen ve herhangi bir terör örgütüne dahil olmasa da "yalnız kurt" olarak değerlendirilen Saipov'un saldırıyı düzenlemesinin ardından ABD'de göçmenlik kurallarının değiştirileceği belirtildi.

Araçlı terör saldırıları sadece ABD'de değil, Fransa, Avustralya ve İspanya gibi ülkelerde de düzenlendi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız